02 April 2011

De cate ori deschid fereastra...

...de-atatea ori o-nchid la loc.
Mai precis, de cate ori deschid gura sa ma vaicaresc, de atatea ori imi aduc aminte in ce hal de antipatice mi-au fost femeile-mame, cu vaicaritul lor monoton si infinit. Intrebarea automata care imi venea in minte era "da cine te-a pus, cocoana".
Ok, ok, suna de autobaza si brutal. Hai sa extind.
Intrebarea - extinsa - care imi venea in minte era:
"Dar cine te-a pus cocoana si mai ales de ce trebuie eu sa aud eu toata jelania asta glorioasa, ca doar nu te-oi fi impins eu spre impruncire de ma zbarnai la cap despre ce mare martira a scutecelor esti tu de 45 de minute, de parca ai fi prima si ultima nascatoare de pe Pamant"
Nici acum nu le simpatizez prea mult. In continuare consider ca exista multe limite, elastice dar inca ferme. Una povestesti sotului, alta prietenei cu copii, alta prietenei fara copii, alta colegului si asa mai departe.

Cat despre mine, habar n-am. Incerc in general sa imi doresc chestii de pe o zi pe alta, de la mana la gura, maximizandu-mi astfel sansele de reusita si minimizand dezamagirea unui eventual esec.

Mai nou, imi doresc sa dorm si ziua si sa-mi treaca pacatosenia asta de raceala. Pe cat posibil, sa nu-l molipsesc si pe fi-miu.

O sa-mi fie dor de pediatrul de aici, oarecum. Partea proasta e ca e un ghiuj de 100 de ani care m-a incurajat sa beau bere cu incredere (?!...) si care m-a intampinat cu deviza "Cantarul e Sfant", bagandu-ma evident in toti sperietii cand mi-a declarat ca nu ma vede bine daca nu halesc mai cu simtul raspunderii.

Partea buna e ca are niste maini mari si blande, niste sprancene a la Albulescu si o voce de bunic cu tot cu poveste de seara. Si cu manoaiele alea cat lopetile desface capse, trage fermoare, desfaca nasturi de la tot soiul de lucrusoare de copil gingase si incurcate, atat de lin si de eficient, incat ficior'miu spre uimirea mea nu s-a trezit deloc la dezbracat, ci doar cand era deja in curul gol, pe cantar.

Ceea ce a produs fireste un racnet de stupoare indignata.
O sa-mi mai fie dor de ceva?

Nu, deloc.
Vreau acasa, vreau sa ma asez odata inapoi, si nu ma refer la lucruri ci la o anumita autonomie si stabilitate carora le simt acut lipsa aici, desi toata lumea incearca sa imi faca sederea cat mai confortabila si de ce sa mint, probabil fara ajutorul celor din jur urlam ca o matza isterica cel putin in prima saptamana.

In rest, nu stiu daca am fost eu claustrata rau, dar oraselul meu natal mi se pare tare frumos si curatel, de cand am mai reusit sa ies din casa si sa-l inspectez in pas de plimbare. Nu prea inteleg rostul unei ploi de hipermarketuri de toate marcile, cand oamenii care pot cumpara ceva sunt asa putini incat nu reusesc sa le umple nici daca se aduna sub forma de miting al cumparatorilor.

Imi admir noile ...forme...si am dat intr-un fel de narcisism pitziponcesc. But hey, who can blame me.
Cateva prietene m-au avertizat ca sunt cam efemere, in special alea din decolteu, si ca pe cat de spectaculoase sunt acu, pe atat de rapid se vor duce cand imi voi inceta functia de milk vending machine.

Ce sa zic, in acest caz macar voi avea un pretext mai putin ridicol pentru silicoane, i guess.

4 comments:

  1. Azi am reprimit un mail cu "No more coliva". M-a amuzat atunci, l-am recitit cu plăcere şi acum.
    Cu un search pe Google, am dat de acest text pe la n-şpe mii de bloggeri, dar niciunul, până a mă plictisi definitiv, nu meţiona autorul. Detestabil că unii primeau comment-uri de felicitare pentru un text care nu le aparţinea defel.
    Ţi-am citit postările din ziua zero, dar nu am ştiut de unde ai venit în 2007. N-ai niciun "about", eşti un nufăr plutitor popas pentru albine pe care le uşuieşti înapoi spre stup să facă miere şi să înţepe după ceafă.
    Nu pot să cred că un blog aşa de bine scris să acumuleze în 3 ani numai 23 mii page-views. Undeva este nedreptatea care rânjeşte hâdă în spatele Google Analytics!
    Să te mulţumească în toate mărţişorul cu cuc.

    ReplyDelete
  2. @Omuldelamunte

    Ok, about:

    Am mai avut un blog pe andreigheorghe.ro, forum, sectiunea bloguri. Nu stiu sa ma intorc acolo nici daca ma spanzuri.

    Am mai colaborat si la blogul andreanum.org

    Cat despre cele 23k pageviews, putini sunt cei alesi :)

    Referitor la No more coliva si aia cu In plata domnului, da, stiu ca s-au raspandit peste tot, dar e de bine totusi - chiar daca unii si le-au atribuit.

    Macar nu m-am mai primit din nou pe email cu mentiunea "asta e scrisa de Mihaela Radulescu"

    ReplyDelete
  3. La andreanum.org sunt atâtea postări că mi-ar lua timp până în vară ca să dau peste ale tale. Poţi specifica titlurile? Măcar unul, de floarea soarelui...
    Eu pe tine vreau să te ştiu. Cine-i Mihaela Rădulescu?

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)