12 March 2011

1+1 = 3

Pe 1 martie la 11 AM am primit un martisor cu cuc, vorba mamei unui prieten. De atunci respectivul martisor imi atarna la piept in cea mai mare parte a timpului, doarme, zambeste (dar nu mie ci lui taica-su mai mult) si isi manifesta dorintele cu un planset in crescendo. Din fericire, doleantele sale sunt usor de implinit deocamdata: vrea sa manance, sa fie uscat si tinut in brate pe cat posibil.

Eu motai cand / cum apuc, il admir pe fiu-meu in orice ipostaza si in rest incerc de zor sa stopez declinul meu ...caloric. 10 kilograme pierdute in 10 zile, o sa ajung transparenta la sfarsitul lunii daca o mai tinem mult asa.

Chestii memorabile de la nastere? Da, fiecare clipa, dar nu cred ca ar interesa pe careva chiar toate detaliile + nu cred ca m-ar interesa pe mine sa le impartasesc.
Oricum...
A fost uimitor de cald in spital, pe principiul "na ghiorlanilor, caldura de toti banii, sa nu mai faceti plangere ca e frig altadata". Undeva la 30 grade+ de caldura uscata.
N-am putut sa nu remarc progresul facut de uniforma asistentelor. Cand eram eu mica, asistentele purtau un halat sau un fel de rochie cu nasturi si buzunare, care se mula sau atarna pe diverse forme mai mult sau mai putin prezente.
Acum astea de aici purtau niste uniforme a la E.R. sau House, tunici scurte si pantaloni stravezii si stramti, dezvaluind diverse dungi de tetra sau dantelute de tanga. Fiecare dupa posibilitati.

Am impartit rezerva cu o fosta colega de liceu si o doamna cu mult haur pa ea. A fost excelent pana prin a treia zi, cand una din ele a inceput sa puta. Nu spun care din ele, ca ziceti ca-s prejudice-oriented. Date fiind circumstantele nu am indraznit altceva decat sa sper in puterea exemplului si sa fac semi-dusuri santieresti la chiuveta, cu mult zgomot, apoi sa le laud eficienta minute in sir. "M-am spalat, ce bine, era apa calda, e super....!"
Puterea exemplului a fost fail, asa ca m-am multumit sa ma balacesc in tacere si sa imi bag nasul in vaza cu flori cand simteam ca ma napadesc aromele trupesti din camera prea tare.

De cand am revenit acasa tot visez la o baie. Una lunga, fierbinte. Dar mai am de asteptat cam o saptamana.
Mai visez si la o noapte de somn de la un capat la altul, dar din cate am inteles, voi avea parte de asa ceva abia peste un deceniu minim.

Si in rest, nimic. Mi-e bine cand sunt singura cu fiu-meu. Am o posesivitate brutala, de animal, aproape imposibil de reprimat. Ma uit urat la toti cei care mi-l iau in brate sau mi-l dragalesc. Mi-e ciuda pe fiecare privire. Realizez ca e stupid si ca e un instinct atavic inutil, dar ce folos. Poate-mi va trece.
In cele doua zile cat mi l-au tinut la spital in alta camera am suferit de parca mi-ar fi taiat cineva un picior.

Noaptea dorm cu el pe piept, desi soacra imi prevesteste grele naravuri si amara dezvatare de acest obicei. Ii simt fiecare respiratie ritmandu-se cu a mea si-l tin ca pe un ou Faberge in causul palmelor pioase.

6 comments:

  1. Mesaj scurt daca imi permiti
    Din experienta, vei dormi toata noaptea relativ curand, cateva luni, depinde de bebe, dar clar nu un deceniu :)

    Tine-l linistita pe piept, a mea pana pe la 3 luni dormea la mine pe piept ziua, pana la 10 luni cu mine in pat, si de multe ori in timpul zilei adormea doar leganata. De la 1 an doarme singura in camera si nu mi s-a trezit noaptea decat de cateva ori in 2 ani jumate .

    Felicitari si succes :D

    ReplyDelete
  2. Mesaj scurt daca imi permiti
    Din experienta, vei dormi toata noaptea relativ curand, cateva luni, depinde de bebe, dar clar nu un deceniu :)

    Tine-l linistita pe piept, a mea pana pe la 3 luni dormea la mine pe piept ziua, pana la 10 luni cu mine in pat, si de multe ori in timpul zilei adormea doar leganata. De la 1 an doarme singura in camera si nu mi s-a trezit noaptea decat de cateva ori in 2 ani jumate .

    Felicitari si succes :D

    ReplyDelete
  3. Felicitari draga mamica! Ca sa ii dau si eu peste nas soacrei....sau mai bine zis, ca sa ai tu cu ce sa ii dai peste nas soacrei...fimea a dormit si ea mai tot timpul pe mine in primele luni. S-a dezvatat singura de acest obicei, si un mare atu NU A AVUT COLICI!!! Unde sunt eu, e recomandat sa tii copilul la tine pe piept, pentru ca ii confera siguranta si protectie, caldura si ceva familiar dupa nastere, din cauza ca iti aude bataile inimii si "muzica" stomacului, cu care era obisnuit in burtica. Si este principala pozitie recomandata in caz de colici, si pentru a le preveni, si pentru a le trata.
    Cat despre dormit toata noaptea, vei dormi curand, cam in 6 saptamani, daca ai noroc de un bebe ca al meu. Bafta multa si sa fiti fericiti!

    ReplyDelete
  4. mad, de curand te-am descoperit si de cateva zile te citesc, am pornit de la cel mai recent post si iaca azi am ajuns la acesta :)
    Al meu voinic baiat (6 luni are) nici acum nu doarme toata noaptea, inca mai sper ca in curand apuc acea noapte plina plina de somn adanc si fara vise. Anyway iti scriu tocmai acum pt ca exact asa eram si eu cand am nascut.......si sunt in continuare :) Nu mi-am dat seama din posturile anterioare daca Alex doarme mai mult acum dar sper ca al meu in curand o v-a face :P

    ReplyDelete
  5. Hei, Ana Maria, iti promit ca va dormi tun. Al meu a inceput sa doarma toata noaptea cam de pe la un an. Posibil al tau sa doarma mai devreme sau mai tarziu, dar incearca sa nu iti faci un target din asta. bucura-te de miracolul tau mic.
    iti multumesc pentru aprecieri!

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)