11 April 2011

Am tembelizor

Aveam si inainte, dar nu prea ma uitam la el. In continuare consider ca internetul poate suplini cu succes nevoia de informare si distractie a oricarui muritor.
In plus, cand mai reveneam sporadic la TV, ma irita pasivitatea impusa in "vizionare". Stai ca boul si te holbezi la imaginile care se deruleaza. Te uiti la ce stiri hotaraste mamzel Esca sa iti arate, speri ca urmeaza un film bun, te uiti si la reclame ca nu ajungi la telecomanda, etc.

Insa in ultima luna nu prea am avut de ales. Ca sa ajung inapoi la internet, imi trebuiau mai multe chestii: doua maini libere, de exemplu. Pentru televizor imi trebuia doar una, si aia din cand in cand, pt telecomanda.
Am aflat cu uimire de existenta unor posturi TV cel putin bizare. Cum ar fi Mynele TVsi surorile sale bolfoase, Taraf si care or mai fi.
Acu daca as fi o fiinta matura, responsabila, inclinata catre corectitudine, intelegere, toleranta si constructivism, as trece delicat peste si v-as povesti ce am mai vazut pe Nat Geo.
Dar cum nu sunt, trec peste nu inainte de a va impartasi uimirea ca o anumita grupare sociala - ca a trecut de granitele etniei de mult timp - poate sa isi extirpe in mod complet simtul ridicolului. Incat sa accepte si chiar sa se mandreasca cu scalambaielile si scheunatul unui plod rahitic si nasos, imbracat intr-un costum de Midget Godfather. De banii bagati in gelul de par mai bine ii luau niste Vigantol cand era (si mai ) mic.

Nat Geo, Discovery si Animal Planet sunt constante in fetisul lor fata de reptile si rechini. Si crocodili. Si serpi. Atat. Restul regnului nu face rating, presupun.
Insa surpriza reala a fost regasirea TVRului. A fost o regasire cam jenanta. Il tineam minte parlit, auster si pe duca.  Am patit cam ca nepotul risipitor, care isi viziteaza bunicii dupa o absenta indelungata si-i gaseste nu doar bine merci, dar si cu placa noua dentara, plasma TV si destinatii de concediu.
In primul rand ca s-au mutat de la 2 camere la vila, acesti bunici. Eu ultima data cand m-am uitat stiam doar de TVR1 si TVR2 ( + un slogan "Veniti cu noi pe programul doi").
Acum am gasit TVR Cultural, TVR HD, TVR Info si asa mai departe.
Si...ce sa zic. De cate ori ajung la ei, parca nimeresc, dupa imbranceli si inghionteli, dintr-o piata aglomerata si urat mirositoare intr-o camera racoroasa si curata.

Au prezentatori TV - sau crainici? - care reusesc sa vorbeasca si Fa-ra sa Pu-na accCen-tul pe FIE-care a Do-ua Si-laba, dar si mentinandu-si capul in limitele normale, fara batzaiala parkinsoniana facuta mai intai trendy apoi regula de mamzel Esca. Au si alte stiri in afara de unele despre diverse muiste si craii lor batrani cu buci plisate . Au si alte filme decat cu slinosul ala de Steven Seagal.
N-are rost sa  lalai mult pe tema asta, doar doream sa ma declar telespectatoarea (cam sporadica si deloc fidela, dar merge si-asa) TVR'ului.

Mai precis, restul de televiziuni par a fi destinate unei lumi care doar fute si mananca.
TVRul mai include si detalii cum ar fi lumea care cisteste o carte...pardon, lumea care stie sa citeasca, lumea care stie sa faca si altceva pe calculator decat sa traga porn cu mai stiu eu ce diva autohtona, lumea care asculta si alta muzica, etc
Si ca sidenote, nu mai stiu exact prin dreptul carui oras, cred ca Buzau totusi, pe postul de radio local se aude o reclama dementiala. Mai stiti lalaiala aia cu "Ochii tai", cantata de o tanti acu cativa ani buni? Ceva lent si repetitiv.
Well, cu linia aceea melodica in minte, fredonati va rog urmatoarele versuri

"Daca tii la ochii tai,
Ochii tai
Ochii tai
Opti...(lapsus, ceva cu opti oricum) va avea grija de ei
De ochii tai
Ochii tai"
Categories:

3 comments:

  1. N-o fi avand Tvr-ul cine stie ce programe,dar trebuie sa recunosc ca au filme bune,care nu se repeta de 10 ori pe an.

    ReplyDelete
  2. Veste buna! Nu trebuie sa renunti la internet in favoarea televizorului. O vreme, nu mai stiu cat, fetita mea dormea la mine in brate. O mutam de pe stanga pe dreapta cand amorteam si stateam bine merci la calculator. True, nu poti sa tastezi foarte bine, dar de navigat merge. Poate ca am eu avantajul de a fi o ambidextra neantrenata (la scris cu pixul, ca la manuit mouse-ul n-am probleme).
    Daca vrei, se poate, cu putina creativitate, mai ales ca cu astia mici circumstantele se schimba constant. Intr-o zi ai grija sa nu lasi maruntisuri pe podea, in urmatoarea rastorni scaunul si-l legi de piciorul mesei sa nu-l ridice si sa se suie de pe el pe masa si de acolo.... the sky's the limit. Specialistii te tot imboldesc cu babyproofing, dar nici unu nu am vazut sa mentioneze necesitatea de a lega toate piesele de mobilier mobile de altele fixe ca sa nu fie mutate si folosite ca trepte spre varful dulapului :)

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)