22 February 2011

Hurray, I can breed, let's rejoice

Stimabili si stimabile, starea mea de gravidenie se apropie de sfarsit. In vreo doua saptamani vom iesi din formula 2 in 1 si de-acolo vom vedea cum va fi.
Concluzii pe final:
- gravidele pot fi o specie dezgustator de egocentrica.
Nu stiu daca mizantropismul meu sau vreun rest de neuron au fost suficient de puternice incat sa ma impiedice sa ma alatur tagmei, eu asa sper.
Am citit / intalnit marturiile mai multor femei care odata ajunse mame s-au plans ca au ramas cam singure, raideri in World of Diapercraft, nu neaparat pentru ca n-ar mai avea timp de prieteni, ci pentru ca respectivii prieteni au inceput sa se cam care si sa-si gaseasca diverse motive prin care sa le evite.

Eu sincer cred ca s-ar putea sa ii fi pus chiar ele pe fuga, inca din timpul sarcinii. Culmea, pana si eu, gravida fiind, mi-am epuizat resursele de rabdare si am rarit discutiile cu una din ele sub diverse pretexte, pornind de la vizite imaginare inoportune si terminand cu bateria telefonului care poftim, ma lasa fix cand ma suna ea. Sa nu mai vorbim de diverse spatii virtuale dedicate noua; am rezistat cat am rezistat, apoi am inceput sa le evit si pe alea.

Rezumand; Fireste ca e minunat sa fii insarcinata si fireste ca fiecare mic detaliu e uimitor. Dar doar pentru tine. Pentru restul lumii, minunata ta incursiune in necunoscut e printre cele mai banale procese ale lumii vii. Si nu, nu ei sunt niste tampi insensibili, tu ai luat-o razna. Pentru ca da, e normal, e firesc si nu e chiar asa o mare branza incat sa vorbesti in continuu numai despre asta.

In jurul meu, prietenii mei isi continua viata la fel ca si mine. Doi isi cauta casa, una va pleca iar prin Europa in excursie, alta salveaza diverse animalute, alta face poze, alta si-a ajustat marimea bustului etc. Despre ce vorbeam inainte? Despre astea. Despre ce vorbim acum? Tot despre astea.

Fara a exagera, aminteste-ti totusi ca unele intrebari se pun din politete. Din nefericire, uneori sunt percepute fix ca dopul de sampanie, un pretext excelent pentru a rupe zagazul unor povesti interminabile despre diverse chestii fascinante (doar pentru tine, repet) care nu se mai termina.

Nici daca partenera de conversatie e tot o femeie gravida nu as recomanda un preaplin de informatii, in special daca sunt vag scabroase. Poate am eu un rest de pudibonderie, dar consider ca anumite lucruri trebuie pastrate strict pentru discutia din cabinetul medicului sau a moasei, dupa caz. Simplul fapt ca partenera ta de discutie trece probabil prin aceleasi experiente nu justifica o ploaie de povesti despre gaze intestinale, secretii vaginale, meconiu, cordoane, mameloane.

Gandeste-te altfel: toti ne cacam, nu? Mai des, mai rar, mai moale, nu conteaza, toti ajungem cumva la buda. Ai deschis cumva o discutie, pornind de la aceasta premisa, cu colegii de birou?
"Ce mai faci, draga?"
"Uite bine, azi m-am cacat cam moale dar pe final parca imi mai revenisem"
"Aaa stiu, si cumva si imprastiat?"
etc

Daca aceasta conversatie ti se pare de evitat, evita si restul de detalii expuse mai sus.
Ar mai fi un motiv. Presupunand prin absurd ca gasesti inca una fix ca tine, careia i se pare ca fiecare miscare a fatului ar trebui transmisa de Mediafax, tot paguboasa e conversatia. Veti ajunge sa va induceti una alteia diverse stari de panica sau sa va invartiti continuu in jurul unor detalii de altfel lipsite de importanta, augumentandu-le insa gravitatea. va veti ticni reciproc, mai pe scurt.

Prietenii barbati trebuie de asemenea menajati. In special cei cu care ai o relatie de colegialitate. Ti-a povestit vreodata vreunul dintre ei despre faptul ca-l supara prostata, ca are un mic inceput de hemoroizi sau ca se tot irita de la barbierit? Nu? Atunci fa-i un bine si nu-i povesti nici tu despre greturi, picioare umflate. Ti-a trimis vreunul vreo endoscopie pe email? Nu? Atunci nu-l fugari nici tu prin birou cu ecografia - din care garantez ca nici nu intelege nimic si nicic nu desprinde vreun sentiment, in afara de cel de disconfort.

Partenerul de viata e o categorie aparte. Aici fiecare puteti face cum va taie capul. Eu am preferat sa il includ pe al meu, dar am incercat sa nu-l inund nici pe el cu imagini si povesti amenintatoare. Ne-am bucurat amandoi de diverse schimbari, ne-am holbat amandoi ca curca in lemne la diverse ecografii, incercand sa ne dam cu parerea ( "hm asta cred ca era piciorul...") dar n-am exagerat.

Si mai presus de toate, sper eu, nu m-am cocotat pe un morman de frunze racnind ca sunt GRAVIDA LUME LUME. Nu m-am ferit sa raspund la intrebari, atat timp cat nu le-am considerat incomode sau cretine. Insa nici n-am dat raspunsuri necerute de nimeni, sper.

In incheiere, ultimele 9 luni au fost minunate. Daca stiam ca e asa fain, faceam 5 pana acum. Daca stiam ca fix cand raman eu gravida se gata si bugetul, se taie si indemnizatiile, se desfiinteaza si spitalele, probabil faceam asta un pic mai devreme. Sau strangeam niste bani la ciorap. Dar nu-i nimic, se putea si mai rau.

Noi sa fim sanatosi.

9 comments:

  1. oho, 5?? stai sa mai treaca vreo citeva luni *dupa* si pe urma mai vorbim :D

    ReplyDelete
  2. imi place:-) cum ai scris si cum pare ca vezi lucrurile.
    Sanatate si nastere usoara! (chiar placuta, de ce nu?...daca ai avut o sarcina frumoasa si nu prea grea, ai sanse marite si la o nastere asisderea).
    sunt curioasa in ce categorie de proaspete mamici te vei incadra:))...probabil nu intre cele ce vorbesc non stop despre scutece textile, alaptare si alte lucruri minunate, dar nu f interesante pt audienta..

    ReplyDelete
  3. Mie mi-a monopolizat viata in cele 9 luni si aproximativ un an dupa . Intr-adevar ma gandeam mai mult la asta si povesteam mai mult despre asta . Desi stiam ca e ceva absolut natural, conta fiecare detaliu si preietenele mele erau interesate de experienta, deoarece ele nu au copii (cel putin eu asa am perceput).

    Acum fetita are 2 ani si 3 luni si face uneori lucruri interesante, noi etc, dar nu mai am elanul acela de a povest non-stop despre asta . Mi-a trecut, nu mai este ceva nou decat in masura unor noi achizitii sau reusite din partea ei .

    sa ma minunez si eu . 5 ? ei da, cinci sarcini usoare, cu atentia pe care o primesti si senzatiile pe care le ai, de acord . Cu alte aspecte, mai putin de acord, dar dupa primele 2 luni de la nastere, sa nu mai vorbim dupa ce invata sa mearga, si 2 mi se pare crazy :D

    ReplyDelete
  4. Esti o creatura speciala.
    Nu incetez sa-ti urmaresc blog-ul si sa-l las sa ma binedispuna in campul muncii. Evident, in pauze, nu-i asa? :D.
    Iti urez toate cele super bune ocazia colaborarii tale la suprapopularea planetei si randuri multe si frumoase in continuare.
    Cu prietenie,
    Un citor

    ReplyDelete
  5. Am, printre altele, si un post de-al tau din primele de pe vechiul blog legat de sarcina si copii, ceva de prin 2004. E posibil sa te amuze. Daca esti curioasa si vrei sa te recitesti, spune-mi cum sa ti-l trimit.

    ReplyDelete
  6. Iti multumesc pentru acest post.
    Aproape am scapat de sechelele lasate de o colega de serviciu gravida care acapara orice discutie.

    ReplyDelete
  7. Nastere usora si multa sanatate tie si copilului.

    Distractia abia incepe :)

    ReplyDelete
  8. @Vlad:
    Hehehe, tin minte postul din 2004 si sa fiu sincera INCA sunt de acord cu mare parte din peroratiile de acolo.

    Doar ca eu am scapat de ameteli, greturi, proportii balenoide, etc.

    Dar multumesc mult ca mi-ai reamintit :) eu la blogul ala nu mai am acces, din pacate.

    ReplyDelete
  9. Cu un antivirus decent inca se poate intra fara probleme :D Eu cam din perioada articolului acela te citesc

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)