06 January 2015

Cum sa nu mergi la dentist

Odata mi-a povestit un prieten cum ii recomandase unei cunostinte un dentist care se oferea sa-l repare prin gura gratis, in cinstea unor relatii vechi de prietenie, iar ala s-a codit si pana la urma nu s-a mai dus, de jena.

Eu cand am auzit asa ceva am facut ochii cat cepele, pentru ca pentru minte sintagma "dentist gratis" e si mai incredibila decat "am castigat la loto". poate si de unde chiar si un castigator la loto tot trebuie sa se mai scociorasca nitel prin buzunare, daca il insfaca un dentist cu simtul raspunderii.
Adica unde nu dau eu peste asa ceva? Doamne. Apai singurul lucru care ma impiedica sa rapesc un stomatolog si sa-l sechestrez pana imi repara dintii (da, stiu ca nu din vina lui dar fuck it, nu-i nici vina Americii ca n-au destul petrol) este doar constientizarea faptului ca ala si sechestrat imi poate provoca dureri mult mai mari mie - fie si prin simpla inactivitate, sa nu mai zic de trusa lor de scule - decat as putea eu lui.

Dupa care mi-am reamintit ca de fapt imi furnizase si mie cineva un dentist aproape gratis. Adica unul care te astepta cu banii, stabilea un buget lunar cu tine, etc, fata simpatica. M-am dus? M-am dus pe dracu. M-am dus pana nu m-a mai durut, apoi brusc am gasit alta utilitate a banilor. Diverse facturi, cheltuieli, cumparaturi au devenit mai stringente, ca doar nu-mi crapa maseaua-n gura, nu? si uite asa, am ramas fara bugetul alocat dnei stomatolog.
La fiecare vizita - pe masura ce erau mai nedureroase datorita ei erau si mai rare din cauza mea - , femeia imi reamintea ca ar fi cazul sa ma tin de programul ala, ca uite, aia se macina, aia se rupe, aia se extinde, etc, ca daca e vb de bani nu-i problema si tot asa. Ei, as.
Si uite asa, intr-o buna zi dentista mea si-a luat zborul intarile calde sau reci sau nu stiu, in tarile bune, in tot cazul, iar eu am ramas cu banuiala ca "bai, poate trebuia sa ma duc sa-mi termine .... aia...totusi...."

Aia au devenit in ceva luni alea si m-au cadorisit cu niste chelii in gura de toata frumusetea.
La un moment dat, dau iar durerile peste mine, si bai frate, odata gasesc si timp si bani si de toate. M-am dus la stomatolog ca protestatarul la statuie. Acolo dau de o domnisoara, trage aia odata, ramane cu un ciot in mana, remarca ca mai e unu inauntru si imi spune zambind ca ciotul ala e mai bine sa-l scoata onoratul dom chirurg. Maseaua cumva nu ma mai durea. Poate pentru ca scosese bucata rupta. Eu, imbecila, zic îhî, mbine, ma uit la onorariul onoratului domn chirurg, ma sperii, scuip in san si plec. Ajunsa acasa, povestesc cu mandrie altei cunostinte din campul stomatologiei cum am scapat de dureri de dinti.

Paranteza: vai de capul meu, daca citeste cunostinta postarea asta, ma bucur ca stam asa departe una de alta ca mi-e ca ma trezeam cu vreo doua peste cap.

Revin. Cunostinta, suflet bun si rational (iarta-ma, Teo!) se sperie de-a binelea si zice "bai ej nebuna. cum sa stai cu radacini nescoase in gura, pai te infectezi de te urci pe tavan, ai idee in ce poti sa dai? iti dau eu alt chirurg care nu ia atat", si chiar asta si face. Eu multumesc, dar incantata fiind de proaspata stare de nu-ma-doare-niciun-dinte, uit complet.
Si trec saptamanile. Vreo 12 saptamani, cam asa.
Intre timp repar alta problema dentara, dar de radacinile alea uit cu desavarsire. Dintii care nu te dor, se uita.

Bai si unde nu ma pocneste odata aducerea aminte....asa, sa zic acu vreo 4 zile. 4 zile sa tot fie pe ceas si in calendar, ca in sufletelul meu is parca 40 de ani. Toate profetiileprobabil bine ancorate prin cursuri si manuale ale cunostintei mele tanti dentist se adeveresc instant. Mor.
Si fireste, ghici cine gaseste brusc si timp si bani si tot si inhata cel mai apropiat dentist, si ala o programeaza maine, si io de unde, AZI, BAGA-MA PE UNDEVA AZI, si ca facut, ma pot invoi si de la serviciu.....si degeaba ma invoiesc, pentru ca da, trebuie sa ma scormoneasca alt onorat domn chirurg, care nu poate veni decat maine la 12. Onorariu si manopera absolut decente, apropos, si daca ies cu bine din treaba de maine, recomand. Dar am ajuns la alveo...alveop...dracu s-o ia, tre sa-mi taie pe-acolo, sa scotoceasca pesub si sa scoata ce-o gasi, apoi sa puna copci.


Morala, dragii mei, e cum sa NU te duci la dentist. Sa nu te duci doar cand te doare, conchid eu acum. Probabil cam tardiv, ca deja am ajuns la scos de ici, scos de colo, si probabil au existat vreodata stadii in care puteam lipi ici si carpi colo.
Desi, pe de alta parte, bai, am trecut si prin alea. Daca n-am lipit si ciocanit si obturat si peticit si plombat la 2 masele, ani de zile. Da-i si carpeste ici, repara colo, deschide inchide, etc. Si tot fara ele am ramas. Alta in schimb, a naibii, are o plomba dintr-a 7-a si n-are absolut nimic.
Mdea. Deci maine ma duc sa ma descotrosesc de niste resturi de masea. Duca-se naibii. Mai rau ca azi si noaptea trecuta n-are cum sa fie. M-am torpilat cu Ketonale, uns cu Vapo Rub (nu stiu de ce, asa scria undeva. ), iar rezultatul a fost ca m-a usturat in asa hal ochiul incat pentru cateva secunde am uitat, intr-adevar, de masea. Am dormit cu niste cuisoare imbratisandu-mi tandru gingia. fara nici un rezultat. Xilina am vrut sa cumpar, n-aveam reteta, trimis barbatul, farmacista cand l-a auzit ca cere si insista s-a uitat urat la el si si-a schimbat atitudinea. Poate si de unde  ...."It is used as an adjuvant, adulterant, and diluent to street drugs such as cocaine and heroin.[42]"


Tineti ceva pumni maine, pe la douspce trecute fix. Si spalati-va pe dinti.

1 comment:

  1. Mi-am invatat lectia din anul 2 de facultate, cand era s apierd os esiune si sa ma sinucid (la propriu!) de dureri. Nasterea naturala 100% e fleac fata de durerile de dinti...

    ReplyDelete

Facebook

Popular Posts

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (10) adoptie (2) AION (2) ajutor (10) alaptare (3) alimentatie (11) amintiri (17) animale (4) anotimpuri (4) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (6) Cai (1) caini (16) capot (1) carti (3) carti pentru copii (3) cărți traduse (4) coada-coada (1) concediu (6) concurs (3) condus (2) copii (71) coruptie (5) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (15) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (7) film (7) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (3) gaming (3) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) Ioana Neagu (1) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (14) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (18) nutritie (2) oameni (69) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) pisici (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scoala (1) școală (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) Spectra 9+ (1) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (6) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (81) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (8) wow (1) WTF (28) www.davidkinsella.com (1)