11 September 2013

Ultimul tun


S-a votat pro eutanasie, desi sa fiu sincera legea mie mi se pare tot ambigua si nu permite transparenta.
Primarul poate decide sa eutanasieze dupa 14 zile cainele neadoptat, in afara cazului in care considera ca ar putea face rost de fonduri. Pai fonduri n-aveam noi? Asta sa fie problema. Avem, ca doar nu dam de la noi. Plateste boul de contribuabil.

A. imi povesteste despre una din scuzele lui Oprescu - ar fi declarat pe undeva ca el ar fi eutanasiat macar aia agresivi de mai demult, dar n-avea bani de asa ceva. Pentru ca, in baza unui studiu comandat de el - si platit ghici pe banii carui fraier - s-a constata ca media de greutate la un caine comunitar e 30 de kg (?!!) iar substanta de eutanasiere vinde undeva la 1E / kilocorp (?!!!) deci de unde atatia bani.

Un brac german are 25 kg si MAXIM admis de standard 30, si arata cam asa. Uita-te la cel cu spatele de langa tipa aia, sa vezi cam cat e.





Un amstaff are standardul intre 25-35 kg.
Un boxer porneste de la 23 de kg.
Un ciobanesc german are 30 kg.

http://modernpuppies.com/breedweightchart.aspx

MEDIA maidanezilor lui Oprescu, aia adoptati pe hartie si hraniti cu 3 oase la 5 zile de 2 babe e de 30 de kile? Hai sictir. Si cum ai facut media asta? Pe un esantion presupun? Pentru ca daca-mi spui ca n-ai fost in stare sa prinzi macar o parte din cei ba 65.000 ba 250.000 de maidanezi (depinde cine-i numara) sa ii bagi in fenomenalul de gol Dog Town al lui fiu-tau, dar ai fost in stare sa-i prinzi sa-i cantaresti si sa le dai drumul inapoi, dau din ras in plans. Si ce le-ai mai facut? Ce studiu urmeaza? Poate sa le numaram puricii sau matreata, poate sa vedem cati negi au in medie, cati dinti in gura si cati colaci in coada.

Am sa incerc sa imi notez sursele, pentru ca iarasi am uitat unde dracului am citit o medie aproximata a tuturor cheltuielilor facute pana acum. Pardon, cheltuieli erau daca chiar se cheltuiau pe ceva. A tuturor tunurilor mici si mari date in carca maidanezilor. Cu tot cu fonduri, autoutilitare, ONGuri capusa, adaposturi fantoma si ce draci si laci au mai invocat, suma, impartita la nr total de caini, ajunge la 550E. Pe luna. Luate toate fondurile si bugetele tocate pana acum si impartite la numarul de caini, atata iese, se pare.
In medie 550E pe luna s-au tocat deci pe un caine care nici adoptat nu e, nici protejat nu e, nici spalat, nici hranit, nici pazit, nici tratat, nici eutanasiat. 550E pe luna a costat sa ne uitam la el pe geam cum se salbaticeste, generatie cu generatie, cum crapa iarna de frig, cum ne face ferfenita picioarele sau copiii, cum mananca gunoaie si cum tot procreeaza in ciuda sterilizarilor. 550E sa se manance intre ei de foame, sa moara in niste cosmelii infundati sub zapada, sa-l facem bidimensional cu masina pe sosea, sa-l taiem in doua cu tramvaiul sau in cel mai bun caz sa ne uitam la el si-atat. Extraordinar.

Pai atunci cred ca inteleg de ce plangea Oprescu. La atatia bani picati din cer, pardon, din coada de caine, m-ar busi si pe mine plansul. Caini cu covrigi in coada? Astea-s vechi, tataie, stai sa vezi la noi cum umbla. Sunt mai valorosi ca vulpile polare. Doar ca nu pentru toti, doar pentru unii.

Nici un cuvant in noua lege despre vinovatii din spatele organizatiilor non guvernamentale si ale primariilor. Nici un cuvant despre DogTown, nici despre sutele de oameni care primesc mii de lei pe aocatii de caini adoptati doar pe hartie.
Trancanit sus si tare despre aia care adopta si reabandoneaza, da, ok, aia sunt si vreo 3 babe patetice, dar majoritatea sunteti tot voi.
Plm, am si eu 4 cai invizibili. I-am adoptat pe hartie. Unul e mov, altul e galben, ceilalti sunt negri. Mananca mult. De vreo 800 lei pe luna fiecare, aproximez eu. Banii mei unde-s?
Nici un cuvant, nici o tentativa de responsabilizare si de asigurare macar de aici incolo a transparentei.

400 lei alocatie hrana pt un caine maidanez?
e 15 lei sacul de 15 kile la Maxipet.
E 50 de lei alocatia unui copil.


Si acum?
Acum ma intreb daca nu cumva asistam la renasterea mitului lui Sisif si punerea sa in scena de catre cei 8 (opt) hingheri care ar trebui sa prinda si sa redirectioneze spre centre cei 65.000 de caini. Care probabil vor procrea si vor fata mai repede decat apuca ei sa-i prinda.

Ma mai intreb si cate firme vor rasari din pamant din iarba verde in fiecare sector intrezarind aceasta minunata oportunitate, ala eu, ala eu, prind eu cainii, ba nu, prind eu. Si cati bani se vor mulge din buzunarul fraierilor ca noi si de data asta, cand vom supraevalua serviciile lor de parca ar dresa hipopotami sa gateasca chinezeste.
Parca vad ca DogTown devine peste noapte DogCatcher Town.

Si cand / daca se va ajunge la eutanasie, stai sa vezi ce maidanezi care trag cat bivolii la cantar o sa recolteze dom primarele. Ca e substanta scumpa, taica.

Dar fie, hai sa fie asta ultimul tun. Hai sa fim absurzi si naivi si cretini si sa acceptam ideea ca asta ar fi un ultim tun, dintr-o intreaga artilerie de nesimtire aruncata in obrazul nostru.








0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)