19 August 2013

Întrebări pentru Cristian Mărgărit

Pe Cristian Mărgărit nu-l știu personal, dar am un avantaj. Mă am bine cu două personaje feminine din familia sa, dintre care una mi-a pus o pilă pentru interviul său.
Consultant în nutriție și fitness, mare pasionat de sport, tată și bărbat bine, Cristi vorbește pe blogul său dar și pe multe alte siteuri și platforme de socializare despre virtuțile unei diete adecvate și despre necesitatea sportului într-o lume sedentară.


sursa foto: revistatango.ro


Cum a fost să fii băiat? Te-ai simțit tratat altfel la școală, în familie, față de surori sau colege?


Nu am termen de comparatie, dar as spune ca m-am simtit bine. Imi aduc aminte cu placere de copilarie. A fost o experienta frumoasa si transformarea baiatului in om matur. Bineinteles ca oamenii trebuie tratati individual, in functie de cine sunt ei, cred ca sora mea si colegele au avut nevoie de mai multa "protectie" si grija decat noi, baietii, mai ales in perioada lor de transformare de la copii la tinere femei. 

Cum vedeai femeile la 10 / 16 / 25 de ani? Cum le vezi acum?


Incerc sa privesc mai mult oamenii, individual, prin ceea ce se defineste fiecare si mai putin in termeni de sex si varsta. Un copil vede femeile ca pe mame, un adolescent ca pe niste partenere de sex, pentru un tanar sau pentru un barbat matur pot avea diverse roluri. Pentru mine femeile acum sunt cele mai bune prietene si destinatarul principal al activitatii mele, fiind mai preocupate de sanatate si aspectul fizic decat barbatii. 





Nu-mi imaginez cum e să trebuiască de fiecare dată să începi o conversație, o relație (fizică sau nu) cu o persoană care te atrage. Dacă n-ai curaj? Dacă te refuză? Ce-ți trecea prin minte înainte de o primă abordare?





In general am fost abordat de femei si daca a mers asa, nu am facut mari eforturi pentru a incepe eu conversatii sau relatii. Iar cand am facut-o am avut succes de cele mai multe ori, poate si pentru ca mi-am ales cu grija partenerele. Au fost situatii cand le-am abordat "cu temele facute" si situatii cand am mers la risc. Daca refuza exista si posibilitatea de a insista, mai ales daca am considerat ca merita, asa cum s-a intamplat cu Andreea, partenera mea de viata. 



Numește două însușiri sau atribute care sunt considerate o calitate la femei dar un defect pentu bărbați.


Calitatile umane cred ca sunt universale, indiferent de sex. Cat despre cele fizice, faptul ca in munca mea ele sunt in prim plan nu inseamna ca sunt singurele valori ale celor care fac sport si mananca sanatos. 


Ai citit vreodata articolele glossy despre "cum să cucerim bărbatul"? Ai o versiune proprie? 


 

Chiar nu mi-am propus sa cuceresc barbati, deci nici versiuni proprii nu am dezvoltat. Nu m-a interesat sa fiu cucerit ci sa imi gasesc o partenera cu care sa pot construi o viata frumoasa si fericita. 


Femeile spun că vor să arate bine pentru sine. Bărbații de pe forumurile de fitness sau culturism declară in majoritate zdrobitoare (am stat și-am numărat zeci de pagini, parol!) că vor să arate bine pentru femei. Femeile, la rândul lor, declară că simțul umorului și onestitatea sunt de fapt cele mai râvnite calități, nicidecum aspectul exterior.  Cum rezolvi această ecuație cam contradictorie?




In acest caz barbatii sunt mai sinceri. Ecuatia e rezolvata de la sine, cand se ajunge la fapte ipocrizia dispare. Clisee de tip "simtul umorului" pot fi subiect de gluma. Da, conteaza cum arata un barbat (atractia initiala, pana sa spuna bancuri), conteaza "cati bani are" (capacitatea de a sustine o familie, dovada ca este un om puternic si inteligent), conteaza cat de bun este la pat (altfel relatia ar fi de foarte scurta durata), conteaza statutul social. 



Ai declarat într-un interviu că "Un mod de viață sănătos este un job full-time. Fitnessul nu poate fi un sport de duminică, iar ce construiești în câteva luni de dietă sănătoasă poți strica în câteva zile de neglijență." Unii ar putea întreba păi și ce viață mai e și asta, mereu cu un ochi la cântar și altul în frigider?




Pentru cei care nu stiu ce inseamna acest mod de viata poate sa para in afara ca e vorba de "cantar si frigider", in realitate lucrurile sunt tocmai pe dos: obiceiurile sanatoase si valorizarea propriului corp te ajuta sa iei deciziile bune automat, fara mari eforturi. Iar eventualele abateri de la "programul ideal" sunt normale si benigne daca sunt doar exceptii. Daca pentru unii viata inseamna viciu, este treaba lor cum se raporteaza la un stil de viata sanatos. 


Cum ai reactiona daca Andreea te-ar anunta ca renunta la cariera pentru a se dedica familiei

Ea a facut deja asta si m-am bucurat. Totusi, exista timp si pentru activitati profesionale, dezvoltare personala, pentru care ma bucur, de asemenea. 

..si invers

Dedic si eu mult timp familiei, deci cred ca le îmbin destul de bine, nu e nevoie sa renunt la una dintre ele. Pe mine domeniul in care activez ma defineste ca personalitate, fac asta pentru ca imi place domeniul, a fost o alegere, deci si pentru familie sunt un om mai bun prin faptul ca imi urmez si obiectivele din cariera profesionala. 


0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)