20 June 2013

Locuiesc pe strada Zapacitilor


Stiu ca numele strazilor sunt puse deseori (de cele mai multe ori) aleatoriu insa nu reusesc sa imi aduc asta in prim planul ratiunii, inainte sa mi-o ia razna imaginatia.

De exemplu bulevardul Compozitorilor, din Bucuresti. De cate ori trec pe langa el de tot atatea ori un plod mic si curios dinlauntrul meu se holbeaza la oameni pe strada, incercand sa zareasca compozitorii. Am visat ca poate vreodata au fost asezati toti oamenii pe meserii. Si ca asta era cartierul Compozitorilor, de o parte si de alta a bulevardului. Imi imaginam oameni grabiti, aerieni, cu parul zburlit, oprindu-se sa-si noteze un fragment de slagar sau de compozitie muzicala pe un colt de banca. Probabil zumzaie mereu cand stau la coada la bancomat. Probabil toti locuitorii bulevardului au in buzunar hartii cu portativ. Si absolut toti au o bagheta si un metronom in torpedou.

Mai exista si o alee a Privighetorilor in Bucuresti si mi-am ciulit urechile cu mari sperante cand m-am ratacit odata pe acolo. Mai exista si soseaua Morarilor, pe care in mintea mea umbla greu carute cu saci de faina si circula morari cu palme prafoase si miros de paine in haine.

Mai exista si un Parc al Circului, in care desi nu i-am zarit niciodata, stiu sigur ca exista un clovn care jongleaza pe o banca cu mingi, langa un ponei dresat si o balerina plictisita.

Exista si o strada a Calusarilor si e plina de zornaieli de clopotei si de "i-auzi una! i-auzi doua! i-auzi patruzeci si noua!".
Exista si strada Dreptatii si insist sa cred ca locuitorii sai sunt justetea intruchipata si un fel de Solomoni ai intregului oras. Probabil cand nu se inteleg doi oameni, se iau de mana si zic "sa mergem pe strada Dreptatii, sa ne lamureasca cineva!"

Si pe strada Dacilor toti vorbesc darz si mananca doar branza, varza si ocazional cate-un manz. Si au viezuri in loc de pisici pe balcon.

Iar pe Progresul toata lumea progreseaza, daca ieri mergeau pe bicicleta azi maine merg pe skateboard, poimaine se dau cu avionul si raspoimaine se muta, fireste, in cartierul Aviatorilor. Unde locuitorii au cascute din piele si isi fac cort dintr-un planor vechi.

Pe calea Mosilor trebuie sa mergi incet, incet si dureaza mult sa ajungi oriunde pentru ca e plin de mosi peste tot, cu ochelari aburiti si bastoane si nici nu te-aud prea bine cand ii intrebi cum sa ajungi sa iesi de-acolo.

Locuiesc pe strada Zapacitilor. Scrie altceva pe placuta si pe adresa plicurilor postale, dar sunt destul de sigura ca asa se cheama strada mea.


0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)