30 April 2013

Targ de Pasti

M-am intalnit ieri cu Olandezul Zburator, care mi-a imprumutat un aparat de aerosoli. Da, bronsiolita. Of.
Cu ocazia asta am realizat ca am ajuns cam ca o cartita in vizuina, cu trasee predefinite si prestabilite, acasa -  cresa, acasa - parc, acasa - mall sau supermarket si destul de trista ruta de acasa - pediatru. N-am mai fost prin centru de o mie de ani. Am ajuns pe la Kogalniceanu, am constatat ca ceva ceva din Paris mai exsta totusi in Bucuresti, anume mirosul de urina care te trazneste de la orice colt - zau asa, oameni buni, acasa tot asa faceti, dati drumul pe hol, din balcon, in oala cu supa, unde va apuca?
Am ajuns pe la Universitate si am constatat, dar am ceva dubii, ca s-a schimbat ceva. Nu as putea spune ce exact. S-a mutat cumva statuia? Aia ecvestra nu era mai incoace?

Apoi am ajuns si prin Cismigiu unde am cascat gura indelung la un targ de Pasti (sau Paste, ambele sunt corecte apropos), am facut poze multe si proaste cu telefonul si am sunat lumea sa o bag la cheltuiala. Adica macar altii sa vina sa cumpere, daca eu sunt falita.

Am vazut ii, de la 100 la 300 de lei, impresionante, ii pentru copii, in jur de 30-70 lei, depinde de complexitatea modelelor, diverse obiecte artizanale, fuste infoiate minunate, attention hipster gals, daca tot se poarta macar cumparati-le pe cele originale, paispe mii de feluri de oua incondeiate, inclusiv de strut, obiecte de cult de toate felurile, inclusiv o mini-troita (sau un crucifix becalian, depinde cum privesti), jucarii din lemn foarte faine, la preturi zic eu foarte ok, sarici, paturi, turta dulce, dulciuri, Topolovenii, multi multi apicultori si cate si mai cate.

Dar sa lasam pozele sa vorbeasca, dupa cum ar zice un prezentator teve uzat de platitudini si clisee.
Edit: Daca dai click pe una din poze, poti sa dai din sageti derulandu-le. Si se vad si mai mari. Pus detaliul asta pentru ca mi-a scris acum cineva intreband de ce pun poze asa mici. Nu-s mici, is thumbnails, da click pe ele. 
Iata zdranganele si diverse bijuterii:

 fote si fuste colorate
 ii de toate felurile si preturile


Astea erau foarte ieftine si frumoase, zgardite pentru gat si bratari pentru mana, 5 lei , 10 lei etc
 Iepuri vii. De vanzare.


 Un iepure nu foarte viu dar extrem de bizar, sunt vreo 30 infipti in Cismigiu, probabil  cu sarbatorile, alea alea

 Daca doriti sa numarati ouale cuiva.


Aceasta doamna cioplea in lemn cu o repeziciune impresionanta.


 Si aici, rezultatul finit




 Gogosi de matase naturala


Topolovenii. Au si zacusca si magiun si dulceturi.



Nu stiu sa fac poze, asta era minunata. Of.





 Am vrut sa incerc braga, pentru ca e faimoasa si de pe vremea lui Caragiale si maine poimaine dispare cu totul si eu n-o sa stiu niciodata cum era. In afara faptului ca era ieftina...ca braga. Ok asta nu stiu cat de ieftina era, vreo 5 lei paharul sau 15 lei litrul, dar recunosc ca gustul m-a contrariat un pic. Racoritoare era, da (....rece fiind...), dar consistenta mai vascoasa asa un pic si gustul in sine nu m-au ajutat sa imi termin paharul. Oricat ma straduiam sa imi repet mental "traditii, autenticitate, sanatate", o a doua voce repeta obsesiv in mintea mea "bors cu zahar, bors cu zahar, bors cu zahar" iar braga incepea incetisor sa mi se urce inapoi pe gat. Nu stiu ce sa zic. Mai bine imi luam o cafea la nisip. Dar poate nu stiu eu sa apreciez bautura respectiva. Sanatoasa oricum, cica e.
Nu era rea, dar....nu stiu.




Asta era minunata si costa doar 150, pe care eu una nu ii am. Nu se poate observa, dar era incarcata de broderii foarte frumoase. Ar fi venit minunat pe o mignona cu sani mai maricei. Deci nu pe mine.


 Branza, imi ploua in gura deja.

 Carnataraie bio, eco, etc.


Apicultori multi, cu produse multe


Eu ce mi-am luat? Pai braga de care va zisesem, o ciocolata de casa si o turta dulce. Eu zic sa mergeti sa aruncati un ochi, daca sunteti in Bucuresti in perioada asta. Tine pana pe 5 mai si a adunat mestesugari si comercianti de produse traditionale din toata tara. Preturile sunt nici prea prea nici foarte foarte, daca pana si lefterachele de mine a plecat de acolo cu ceva, sunt sigura ca oricine poate gasi ceva de luat, imbracat sau mancat.

3 comments:

  1. Clar, nici pe mine nu ar fi stat bine rochita, desi este foarte draguta. :))
    Am fost duminica la nepotul meu, ca e floricica. Nu mi-a venit sa cred ca am putut sta o zi intreaga fara sa intru pe blog. ies tot mai rar din casa, ajung tot mai rar pe la prieteni sau prin locuri unde m-as putea relaxa.
    Toata viata mi-am dorit o ie, dar sunt atat de scumpe... :((

    ReplyDelete
  2. Braga care este acum de vanzare nu mai are gustul de mai demult. Am luat si eu la mare in amintirea altor vremuri, dar nu, a trebuit sa arunc ca n-am putut sa beau!!!

    ReplyDelete
  3. prea tarziu m-am reconectat la tehnologie...si ce-as fi vrut o ie pentru Ori...eh, data viitoare

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)