18 April 2013

Alo, Mama lui Stefan cel Mare?



Cred ca stiti de teapa aceea cu telefonul si scenariul desprins din "Pozitia Copilului"- desi sincer nu stiu care a fost primul, filmul sau teapa. Ori avem parnaiasi cinefili, ori cinefili cam dubiosi. Daca nu, va rezum eu, si va rog sa informati diverse persoane dragi in varsta, cum ar fi parinti, bunici.

Circula o teapa telefonica de cateva luni bune de zile. Pe mine tocmai m-au sunat acum 10 minute :)) Am sa o rezum:
Suna telefonul, nr de Cosmote.
Raspund, imi sopteste unul gatuit, plangand "alo? alo...? mama?..mama..."
Eu zic intr-o doara "alo, ce e?"
"mama, am patit un necaz mare, mama"

Moment in care eu una i-am recitat "de esti tu acela, nu ti-s muma eu" si se pare ca nu i-a placut Bolintineanu, ca mi-a inchis.

DACA intram in hora , uite urmarea. Ala inchidea telefonul. Suna altul in 15 minute timp in care o persoana in varsta, poate si un pic surda, fierbea in suc propriu, si spunea "Alo, buna ziua. Fiul dumneavoastra Xulescu (se pare ca mamele de fapt spun numele la telefon "alo, Ion, tu esti maica?") este alaturi de mine, nu poate vorbi, este in stare de soc. A omorat doi oameni cu masina. Suntem la procuratura / politie. E grav, va primi 20 de ani cu executare doamna. E foarte grav, daca depun plangere, nu scapa"

Si aici intervine exploatarea partii mici, meschine si ignorante din esenta noastra umana:
I se cere parintelui ingrozit o suma ridicol de modica de bani, dupa mine, pentru ca plangerea sa fie stearsa. Gen 4000 de lei. Ah, si o cartela Cosmote cu multe minute. Ridicol. Mi-ai omorat copilul, trimite-mi bani pe el, cam cat costa o juncana buna de lapte si o cartela cu 500 minute si da-l dracului, fac altul.

Ai spune ca nu e adevarat si ca asemenea scenariu e imposibil sa aiba succes. Va reamintesc ca romanii au mai fost jefuiti si de:
Caritas
FNI
vreo 6 guverne
Andreea Marin (!!!!) adica nu ea in persoana ci diversi care sunau in numele zanei, cerand bani. Iete asa. A zis zana sa dai banul.
Diversi stareti dubiosi care nu mai termina odata de renovat nu stiu ce turla de la nu situ ce manastire imaginara
Diversi asistenti sociali - si repet, NIMENI, NIMENI de la DGASPC NU va trimite asistenti la cersit pe strada , nici o fundatie serioasa nu va face asta - cu o stampila scoasa la imprimanta si o poza luata de pe net cu un copil in carje / bandaje / perfuzii.

Sute de milioane s-au luat si cu teapa asta cu accidentul. Eu una l-am sunat pe tata sa-l avertizez; taica-meu s-a amuzat copios si atat. Dar uite, soacra unei prietene a crezut asta. Si sute de altii.
Deci educati-va varstnicii. Si daca totusi omorati pe careva, asumati-va raspunderea faptei. Macar oferiti o cartela de Vodafone, ce dracu.

2 comments:

  1. Vad ca sunt tare la moda tzapele astea telefonice...o sa scriu si eu pe blog una recenta petrecuta la noi. Cu o zi inainte anuntasera la tv despre asta. :) Si noi nu suntem in Ro. :)

    ReplyDelete
  2. Acest gen de inselatorii sunt frecvente, iar cei care inseala au cateva metode asupra carora as vrea sa atrag atentia.

    Partea cu telefonul este doar inceputul. Suna cineva, plange, "mama/tata am omorat pe unul cu masina, vezi ca vine cineva sa ia banii, ca sa scap/trimite-mi bani ca sa scap".

    Victima alearga imediat la banca, scoate bani din cont si ii da aceluia care a venit dupa bani. Sau trimite bani prin Western Union, MoneyGram sau alt serviciu de transfer rapid si da codul de transfer. Banii sunt pierduti pe veci.

    Singura consolare pe care o poti avea este ca poti face sesizare la politie, in cazul in care iti amintesti suficiente detalii incat sa aiba oamenii aceia de ce sa se apuce.

    Oameni buni, de cate ori primiti astfel de telefoane sau solicitari, luati un loc, respirati si ganditi-va un pic. Dati voi telefon fiului/rudei etc pe numarul care il aveti in agenda telefonica si verificati povestea.

    O doamna a primit un astfel de telefon de la fiul ei care facuse un accident in afara tarii si in timp ce era la ghiseul unei banci, a relizat ca, de fapt, fiul ei era in tara, dar in alt oras, nu in afara tarii. I-a dat telefon, a vazut ca e bine, a anuntat politia si s-a dus sa duca banii respectivului... dar insotita.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)