22 November 2011

Maidanezii musca mai legal.





A: unul din vaslui
A: are mai multe afaceri pe acolo
A: si la o fabrica de paine ...
A: avea vreo 4 caini
A: liberi
A: au sarit si au muscat un copil rau de tot
A: si
A: guess what
A: proprietarul a scapat doar cu amenda pentru ca erau 3 maidanezi si un ciobanesc german , deci nu erau in categoria caini periculosi
A: WTF ?


ART. 2

(1) Prin câini agresivi se înţelege:


orice câine

care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;

orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.




http://www.vrn.ro/pedepsit-cu-amenda-pentru-atacul-cainilor-asupra-unui-copil-de-12-ani


deci faptul ca au facut franjuri un copil nu ii claseaza ca periculosi. just great.

7 comments:

  1. doamne e groaznic...ce oameni...defapt nici nu se pot numi oameni...is mai rai decat animalele care i-au facut asta acelui copil...mi-e mila de el:(

    ReplyDelete
  2. adica cine, cei 4 caini? is fix animale, patrupede canide :)

    ReplyDelete
  3. Nu, sigur sunt oameni, un caine nu poate face asa ceva . Copilul ala a dat cu o piatra in ei mai demult sau era rau la suflet.....

    Cand eram mic am fost muscat de 3 ori in mijlocul orasului Bucuresti. Odata alergam la leapsa , odata eram pe bicicleta si odata am fugit de frica si m-a prins de glezna.

    Binenteles ca retarzii astia "iubitori de animale" nu pot sa conceapa ca poti fi muscat doar alergand la leapsa fara sa fi provocat sau sa fi facut ceva acelui caine.
    Si din cauza lor acu la 30 de ani trebuie sa ocolesc juma de cartier daca ajung mai tarziu acasa.... Si nu, nu am de gand sa umblu cu salam in buzunar sau sa stau de vorba cu ei , prefer sa pot sa merg pe unde vreau fara sa ma gandesc la vre-un caine!

    Btw unor oameni chiar le e frica de caini , e ceva normal, nu este un must have sa stai calm cand sare haita pe tine. De ce trebuie ei sa indure calvaru asta?

    ReplyDelete
  4. Eu personal am avut o mare cearta acum catva timp pe Fb, cu un grup de iubitori de animale (din care faceam si eu parte de altfel) pentru faptul ca am zis ca anumiti caini ar trebui totusi eutanasiati, si nu este din pacate o solutie viabila in sensul sterilizarii si eliberarii apoi. Am patit-o de 3 ori cand imi plimbam propriul caine (care e extrem de cuminte si jucaus - fara exagerare), si 3 maidanezi ce formau o haita au sarit efectiv la noi (e adevarat, ei dadeau sa-l omoare pe el caci le calcase teritoriul), insa nu le era deloc frica nici de mine care ajunsesem sa dau cu picioarele in ei, si nici nu aveau absolut nici un gand sa inceteze, pana ce nu a venit protectoarea lor (o doamna mai in varsta), ce imi zicea sa nu dau in ei ca ei doar isi apara teritoriul (iar eu trebuia sa-l las eventual pe al meu sa fie mancat de un metis de rotweiller, unul de lup si unul de ciobanesc)... In fine, ideea e ca m-am certat si cu doamna, explicandu-i ca nu-i normal sa ocolesc vorba lui john jumate de cartier ca sa-mi plimb cainele, si cu cei din grup (din care am fost exclusa), ce-mi ziceau ca nu pot generaliza de la un singur caz (desi am mai patit-o de 2 ori, cu haite diferite de caini din aceeasi zona). Anyway, bottom line-ul este ca dupa vreo saptamana de la intamplare, plimbandu-ma mai mult sau mai putin prin zona, observ o scena ce am prezis oarecum ca o sa se intample: aceeasi caini, au dat sa atace o fetita de vreo 5 ani, ce mergea cu mama ei spre masina, iar daca in cateva secunde mama nu o baga in masina, efectiv era clar muscata. Nu stiu motivul atacului, dar fiind o fetita atat de mica, insotita de mama ei nu cred ca a facut ceva sa-i starneasca. Tatal fetitei care coborase si el, auzind tipatul fiicei, incepuse sa-i alerge cu o ranga prin parcare, innebunit de nervi. Protectoarea cainilor aparuse din nou spunandu-i sa nu-i alerge. Am ramas efectiv masca... Cum naiba ii mai aperi cand vezi ca si-au facut haita si ataca orice de la caini la copii... Si eu iubesc animalele, extrem de mult, si intr-un fel imi era mila cand ii alerga omul acela cu ranga si ei fugeau cu coada intre picioare, insa nu e ok nici asa.....

    ReplyDelete
  5. Da ma, stiu.
    Mie mi-a zis nonsalanta vecina ca e uimita de faptul ca eu tin caine in casa, ca nu mi- frica cu copilul?
    Cand am mentionat ca mai degraba mi-e frica de aia care imi clantanesc pe la cur cand bajbai sa gasesc interfonul, a zis "ei nu, aia se fac, asa, nu stiu daca musca"

    Ce sa zic. Eu consider totusi ca eutanasierea e solutia la criza de acum iar pe termen lung, amendarea celor care ii adopta si ii abandoneaza si castrarea tuturor, maidanezi sau nu. Daca vrei caine cu coaie / ovare atunci plateste dunno, 500-1000 ron / an. Pentru ca atunci se cheama ca esti crescator si scoti venit din ei. Ca altfel de ce ti i-ai dori intacti, sa te futa ori ce.

    ReplyDelete
  6. da... corect. mi-e mila de ei, dar cum spuneam, nu mi se pare corect ca eu care l-am castrat si pe caine, si pe cele 2 mate, le vaccinez ca un bun cetatean, spre binele lor si al meu, strang dupa caine, si fac toate cele necesare, sa am de tras cu veterinarii ca nu l-am plimbat pe unde trebuia. ca sa nu mai vorbesc de copii... insa nu sunt de acord cu "eutanasiere" (adica lovit cu ranga in cap, sau batut mar pana moare, sau impuscati, gazati sau orice alte metode inumane). cat despre cei care-i apara atat de vehement, as sugera mai degraba daca tot tin atat de mult la ei sa-i ia in casa (unul sau doi, cat pot) si atunci ii scapa cu viata, dar isi asuma si responsabilitatea pentru ei. Nu le dam mancare, ii iubim, dar cand vine vorba ca au muscat pe cineva, sau umbla in haita de ti-e si frica sa treci pe langa ei, sa te dai la fund... ori iti asumi, ori asta e...in adaposturi sunt destui, vor ramane ei pentru cine vrea sa slaveze un maidanez.

    ReplyDelete
  7. Romania e tara zoofililor si a maidanezilor . Dar acum legea 258/2013 incepe sa se aplice si maidanezii eutanasiati masiv si zoofilii pusi cu botu pe labe.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)