05 July 2011

Mamita si mamitica

Chiar ma intrebam cand incepe sirul de spanzurari / impuscari al picatilor la BAC. Iaca a inceput, cu unul. As zice "sa fie sanatos cu alegerea lui cu tot" dar nu mai e cazul.

Acum ceva timp scriam despre analfabetismul functional, prezent la 50% dintre elevii de peste 15 ani din Romania. Presupun ca n-au invatat intre timp sa citeasca deci.

Sincer, nu inteleg ce e cu isteria asta "jos Funeriu", "bietii copii" si "vezi, daca ne-am batut joc de dascali?"

Ia mai da-i in ma-sa de imbecili. Nu pot sa cred ca tot ce trebuie sa faci pentru a iesi basma curata, la orice varsta, e sa te dai cu curul de pamant si sa te vaicaresti. Ce-i cu victimizarea asta stupida?

Stiu ca nu e bine sa raportez totul la propria persoana dar la cine plm sa raportez . Am fost o loaza lenesa, am invatat la un liceu cu pretentii de elita dar rezultate realistic de medii, am avut si eu profesori rupti in cur de foame, profesori complet dezinteresati care chiuleau cot la cot cu noi sau dormeau muci de beti cu capul pe catedra, am luat BACul totusi. N-am stat ascunsa-n casa 4 ani tocind, n-am purtat dioptrii si nici in MENSA nu sunt. 
Celor care o tin una si buna cu "da putea ministrul sa faca subiectele daca dadea iarasi BACul" ei rahat, te pomenesti ca puteai tu. 
Nimeni nu se asteapta de la o tanti de 45 de ani sa tina minte originile Junimiii si sa rezolve integrale dar de la o tuta care teoretic si-a petrecut ultimii 12 ani din viata frecandu-si bucile de o banca si invatand, da!

Faptul ca n-au putut copia a fost privit ca o privare dureroasa de un drept incetatenit. PLM astia nici sa copie nu mai stiu. Presupunand ca te duci la furat, nu te bazezi pe speranta ca paznicul e chior si beat.
O duda oxigenata, la stiri "au stat...ca vulturii pe noi!" Si voi ca si ce ati stat bre, ca boii presupun.
Daca erau sa fie subiectele grele si elevii mediocru pregatiti, atunci ar fi plouat cu 6 si 7 si ici colo 8, 9. 6 si 7 sunt note de om mediocru. Insa a plouat cu 2 si 3 si 4. Astea-s note de "lemn Tanase, du-te si zi-i ma-tii ca-i semeni leit.". Sunt note de "carti citesti, nu caci m-adoarme." Sunt note de viitori asistati sociali si de viitori votanti ai partidelor pomanagiste. Sunt notele unuia care n-a trecut pe la scoala decat pentru a posta bucile colegei de banca pe youtube.

Parintii, evident, ca mandri (pro)creatori ale loazelor, se vaicaresc "sarmanii copilasi persecutati". Lasa cocoana, ia-ti un porc, e mai destept si barim e comestibil. Iti iei ROI garantat.
Si acum, pentru a incununa lungul sir de schelalaieli, incep sa se sinucida ici colo cate unul, cate doi. Nici ca se putea finalizare mai jenanta a unui start ratat de viata. 







Categories:

6 comments:

  1. Sincer, te citesc de mult timp dar n-am comentat pana acuma din cauza sistemului asta tampit de blogger.com dar acest articol merita efortul pentru a spune ca sunt perfect de acord.
    In principiu oamenii sunt tot mai putin de acord sa-si asume responsabilitati.
    Ai picat, asta e, n-ai invatat destul, sau ai citit dar n-ai inteles desi ma indoiesc.
    Bafta la anu'!

    ReplyDelete
  2. Daca las anonymous on ma napadesc spambotii cu "enlarge your stuff and make money on Forex" :( Am incercat asa o vreme si tot stateam sa despaduchesc blogul de spam :/

    ReplyDelete
  3. pai na, cica log in with Google si acuma m-am trezit cu un cont de blogger.com :-(

    in fine, nu e vina ta, si acuma pot sa te tot comentez din moment ce am cont aici acuma...

    mor de ras la multe articole de ale tale si imi place ca spui lucrurilor pe nume!

    ReplyDelete
  4. Mă Karioko, sunt de acord cu tine, eu am dat bacul și știu că am tras frate, nu glumă. Nu sunt și nu eram prost (sau măcar așa îmi place să cred), dar să moară Cristos pe cruce zilnic dacă am auzit vreodată văicăreli spuse în public cum că „n-am putut să copiez, de-aia n-am luat” de la vreunul din generația mea.

    Dacă treceai copiind era ciocul mic și joc de glezne, dacă nu puteai copia, nu învățasei și picai, acceptai și „dau în toamnă”, care, fie vorba între noi, era cam rușinos.

    ReplyDelete
  5. Doamne-fereste sa fi copiat pe vremea mea (liceu '88-'92), era rusinos sa te fi prins, erai ultima gaina daca faceai asta, poate ca-ti mai scriai pe palma o formula, doua, dar nu plecai de-acasa cu pretentia ca vrei sa copii si cu gandul ca profesorul care te pazeste trebuie sa-ti dea voie sa faci treaba asta, eventual sa-ti rezolve si problema pe tabla, mura-n-gura, si tu doar sa copii la loaza, pai la ce-ai mai pierdut 4 ani in liceu? Asa profesori, asa elevi (promovabilitatea in randul profesorilor care au dat examenul de titularizare anul acesta a fost de 10%, o mare parte din ei nici nu au mai dat examenul pentru ca erau camere de supravegehere instalate in sali..)

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)