07 October 2019

Toamnă 2019

 • Iar a înviat postarea cu înmormântarea UE / la români. Periodic cineva își însușește textul ăla și-l copie pe vreundeva. după ce îl perie discret de câteva porcoșenii. Să fiu sinceră nu însușirea mă irită, cât ciupilitul de cuvinte. În rest, consider că textul ăla a devenit pur și simplu folclor internautic și mulțumesc frumos tuturor celor care au insistat de data asta pe lângă Silviu Iliuță (ultimul care l-a dezgropat iar) să-mi pună @credit, dar deja e un fel de banc, nu mai contează prea mult cine l-a scornit. 
 • Sonia merge la creșă și e absolut fantastică. Creșele din sectorul 1 sunt intrate în sistemul danez, ceea ce implică și o abordare pedagogică diferită (adio TV și stat la catedră, adio copilași ținuți la măsuță să pigulească chestii sau să coloreze fără sens tone de hârtii)dar și ieșit afară mult, pe orice vreme. Desigur, fiecare grupă e o enclavă în sine, cu reguli interne și care depinde mult de cheful și înclinațiile și temperamentele personalului; de aici mă bucur și că Sonia este probabil în cea mai bună grupă; doamnele sunt mămoase și vesele și contează mult simțul umorului când alini și încurajezi zilnic prichindei cu mucii pe piept și inima strânsă de tristețe. 
  • că veni vorba de asta, Sonia intră chiuind de veselie la grupă. E fix genul de copil despre ai cărui părinți aș fi crezut că mint de îngheață apele. Nici mie nu-mi vine să zic prea des, știu că e greu de crezut. Și mă bucur nespus că după ani de zile de despărțit cu ceva lacrimi și mâhniri în suflet de Alex la aceeași creșă și la grădiniță, acum ne despărțim fără niciun fason de acest grăunte de veselie și pozne care e soră-sa. Sperăm să avem noroc de oameni veseli și afectuoși și la grădiniță.
  • încă un noroc chior e sistemul ei imunitar. Toți în grupă tușesc și mucesc de rup; triajul înlătură doar copiii cu simptome severe - febră, letargie, erupții dubioase. Restul, adică guturaie și viroze și tuse intră. Sonia și încă o fetiță sunt singurele care n-au absolut nimic încă de când am început. Ne pregătiserăm pentru săptămâni de bolit și de muci. Nada. Sperăm să o ținem tot așa.
 • Alex se descurcă ok la școală dar privește școala drept ceva ce trebuie să facă, pentru a-și putea vedea liniștit de viață în rest. Mă mâhnește un pic indiferența lui. Nu știu exact cum să-i suscit interesul față de ceva, de orice. Aș vrea să-l văd pasionat de vreo chestie. În rest e autonom, înțelegător și empatic. Deseori pornește de la „tu cum te-ai simți să ți se facă așa ceva” atunci când argumentează. E stângaci în continuare, bunică-su a perorat niște chestii despre mâini legate la spate și învățătoare ca pe vremuri, din fericire vremea lui bunică-su a apus. Merge la cercetași unde s-a integrat destul de ok dar din nou lipsește entuziasmul. Merge pentru că trebuie să meargă. Odată ajuns acolo se distrează, dar dacă nu l-am mai trimite deloc, nu l-ar deranja. Singura chestie care-i plăcuse era înotul. Dar odată terminat concediul de maternitate nu am mai putut ajunge la cursuri înfipte în mijlocul zilei. Mă îndurerează discriminarea / indiferența fățișă față de părinții care lucrează. Parcă ești pedepsit că ai avut impertinența să faci și copii și să și muncești. De la inflexibilitatea programului instituțiilor (creșa închide la 17.30, programul SDS de la școală se termină la 16.00... noi lucrăm 8 ore și nu ne putem teleporta) până la miriada de cursuri și ateliere oferite doar celor care au bone, bunici, mătușici sau care pur și simplu nu lucrează. Noi, mâna asta de prostălăi care facem chestii, plătim taxe, plătim rate și mai facem și vreun copil, rămânem cu ei încuiați într-o sală de clasă până reușim să ajungem la ei să-i luăm. E o amărăciune care mă apasă de mult timp. 
 • Am decis că nu e de ajuns doar să fiu un cetățean corect (și amărât) deci m-am înscris în PLUS. Nu am absolut niciun interes și nicio speranță personală și nici un hiper mare avânt nu pot spune că mă mână în luptă. Vreau să ajut cum pot, dacă pot. Deocamdată cică monitorizez presa la mine în sector. 
 • Cred că am intrat în acea etapă a vieții în care complimentele referitoare la vârstă sunt un pic insultătoare, dar mă adaptez și eu. Lumea reacționează surprinsă când aude că am 37 de ani. Deși eu una știu destui oameni de 37 de ani care arată mult mai tineri ca mine. Mai zvelți, mai neîncercănați, etc. Surpriza asta înțeapă nițel, e un fel de precursor al „mamaie, da' dormi în formol?” În fine. Mă învăț eu și cu asta. 
 • E foarte frumoasă perioada asta a vieții mele. Cunosc suficiente lucruri cât să mă știu utilă și necesară, iubirea rămâne ambivalentă și constantă, familia mea e închegată și frumoasă, partea materială care ne-a chinuit și întunecat mare parte a începuturilor vieții de adult (ziceți voi ce vreți, dar e groaznic să fii sărac și dator și speriat) s-a stabilizat și asta. Nu mai am insomnii, dimpotrivă, dorm lemn. Migrenele s-au rărit până aproape la dispariție. O fi un început de toamnă și pentru mine? Oricum ar fi, e primul an în care toamna nu mă mai întristează. Nici cea de afară, nici cea pe care-o simt pe tâmple.

3 comments:

 1. Cum am reușit să mă stabilesc cu soțul meu cu ajutorul d-lui Ajayi casterul vrăjitor, am 47 de ani cu trei copii, într-o dimineață acum aproximativ 8 luni, soțul meu tocmai s-a trezit din pat și următorul lucru a spus că a fost că ar trebui să divorțăm că nu mai este interesat de căsătoria noastră, acele cuvinte m-au echilibrat și aproape că am leșinat, am pledat cu el și am întrebat ce nu a mers, dar a refuzat să spună ceva, în aceeași lună a părăsit casa și m-a lăsat în pace cu copiii și să fiu sincer nu mi-a fost ușor, chiar i-a spus surorii sale să mă ajute să-l rog să mă ierte dacă l-am greșit fără să știe și toate pledoariile cad pe o ureche surdă. Am căutat ajutor de pe o platformă diferită, dar toate nu au reușit până când am citit un articol despre un om spiritual, un caster vrăjitor, numit Dr. Ajayi, i-am explicat problema mea și mi-a spus să ofer câteva informații pe care i le-am dat, mi-a spus că soțul nu se află în spiritul său potrivit, că este manipulat de o altă femeie, de aceea este în căutarea divorțului, dar mi-a spus să nu mă îngrijorez că peste trei zile toate grijile mele vor fi terminate și spre marea mea surpriză după vraja a fost aruncată de Marele Dr Ajayi, soțul meu a sunat că se îndreaptă înapoi acasă și chiar m-a întrebat cât timp a fost departe de casă, sunt foarte fericit că mariajul meu este salvat de marele vraci caster numit Dr. Ajayi, divorțul nu se întâmplă niciodată, am primit o promoție la locul de muncă, totul din viața mea se îndreaptă spre bine, iar marele vrajitor, Dr. Ajayi, trebuie să mulțumesc pentru toate acestea. Dacă aveți o problemă conjugală, dacă sunteți în căutarea fructelor pântecelui, dacă doriți să vă întoarceți fostul iubit, dacă doriți numere norocoase pentru loterie, dacă aveți nevoie de o vrajă de protecție, vraja pentru bogății etc ... Sunteți liber să-l contactați pe dr. Ajayi pentru orice fel de lucrare de vrajă și veți fi pentru totdeauna minunat pentru că toate dorințele inimii dvs. vor fi îndeplinite. Îl puteți contacta pe e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp +2347084887094.

  ReplyDelete
 2. Salut prieteni, aceasta este mărturia mea. suntem casatoriti de 5 ani si impreuna de 9 ani. am fost despărțiți timp de 4 luni. El vrea și nu este dispus să ne salveze căsnicia. Am fost un cuplu grozav (cel puțin am crezut asta) și ne-am certat rar. Cu câteva luni înainte de a pleca de acasă, era atât de inactiv și dormea ​​mult. Mi-am dat seama că are o aventură emoțională cu cineva și mi-a confirmat că este atras de ea. Apoi a spus că nu mai este îndrăgostit de mine și că nu poate trăi cu mine. Am cerșit, am plâns și așa mai departe luni întregi. Aveam nevoie de ajutor atât de mult și îmi doresc soțul meu înapoi la mine, navigând pe internet când am văzut o mărturie a doamnei despre modul în care dr. Ajayi, marele vrăjitor, care a ajutat la vindecarea fibromului și a reușit să aibă un copil propriu care în transforma liniștea restaurată în cămin. ea renunță la contactul meu și l-am copiat, la început am fost sceptic în legătură cu contactul, dar chiar am nevoie de o soluție durabilă pentru problema mea, așa că îi trimit un mesaj în care îi explic situația mea, mi-a spus să fiu sigur că va veni soțul meu înapoi la mine dacă ar trebui să fac așa cum mi-a cerut el, am făcut tot ce mi-a spus să fac și a patra zi am primit un text de scuze de la el spunând că nu știe ce a venit peste el, în acea seară s-a întors acasă și a pledat. pentru toate faptele sale greșite și de atunci dragostea și căsătoria noastră au fost mai puternice. Vreau să mulțumesc special marelui vrăjitor, Ajayai, pentru munca sa bună și pentru a face din nou fericire în viață. Dacă întâmpinați aceeași problemă conjugală sau aveți alte probleme apăsându-vă, contactați astăzi dr. Ajayi pe e-mail: Drajayi1990@gmail.com sau numărul Whatsapp: +2347084887094. El este capabil să efectueze orice fel de vraja la care te poți gândi, sunt o mărturie vie.

  ReplyDelete
 3. Mulțumesc dr. Ajayi am reușit să-mi recâștig soțul, totul pare un vis când s-a întâmplat pentru că am fost despărțiți aproape un an, iar perioada respectivă a fost printre cele mai grave momente din viață pentru că îmi place foarte mult soțul meu. L-am bagat să se întoarcă acasă să fie cu mine și cu copiii mei, dar el a refuzat. Prietena mea Doris mi-a povestit cum a reușit să-și recâștige soțul cu ajutorul casterului vrăjitor Dr. Ajayi pentru că treceau prin divorț, ea a spus că a ajutat-o ​​să readucă pacea în casa ei nu am altă opțiune decât să dau i-a încercat dr Ajayi să-l încerce, i-am scris pe numărul său de WhatsApp: +2347084887094 și i-am explicat lucrurile. Mi-a spus să fiu calm și că anumite lucruri care trebuiau făcute pentru a-mi recâștiga locuința i-am urmat instrucțiunile, după trei zile de la vraja soțul meu a venit acasă ținând un ursuleț mare și mi-a cerut să-l iert pentru toate greșelile sale și din asta în ziua de azi chiar familia mea s-a umplut de dragoste. Luați legătura cu Dr. Ajayi, care are soluții la toate problemele de viață, nu vă fie timizi de problemele dvs., ar trebui să-l contactați pe WhatsApp: +2347084887094 sau pe e-mail: drajayi1990@gmail.com pentru o soluție de durată.

  ReplyDelete

Facebook

Popular Posts

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (10) adoptie (2) AION (2) ajutor (10) alaptare (3) alimentatie (11) amintiri (17) animale (4) anotimpuri (4) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (6) Cai (1) caini (16) capot (1) carti (3) carti pentru copii (3) cărți traduse (4) coada-coada (1) concediu (6) concurs (3) condus (2) copii (71) coruptie (5) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (7) film (7) filme (3) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (3) gaming (3) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) Ioana Neagu (1) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (14) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) mașini (1) Mihai Ciobanu (1) music (18) nutritie (2) oameni (69) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) pisici (2) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (12) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scoala (1) școală (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) Spectra 9+ (1) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (6) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (85) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (8) wow (1) WTF (28) www.davidkinsella.com (1)