19 October 2016

Karioka la volan - partea a 2-a: In trafic





Am multe cunostinte care au luat permisul, l-au trecut la categoria realizari, l-au pus intr-un sertar si acolo l-au lasat. Tot ascultandu-le, am realizat ca e de fapt un fel de self fulfilling prophecy - cu cat amani, cu atat trece timpul, uiti bruma de cunostinte acumulata in cele 15 sedinte de condus.

Asa ca odata ce m-am vazut cu permisul in mana, weekendul urmator am plecat la socri, cu catel si purcel, pe E85.
Daca-mi zicea cineva sa dau un google si sa citesc ce se zice despre E85, nu ma mai duceam deloc. Dar fiind ghidata de sotul meu, AKA  Dl "nu-ti face griji", am pornit.
Imi dau copy paste de undeva de unde povestisem deja, ca sa nu scriu de mai de lene.

Dubios tare sa mergi pe jumatatica de banda + alta jumatatica de banda.
F multi caini sfartecati  [Edit - nu de mine. ]
Am tinut cu dintii de limitarile de viteza (100-20 = 80 km pe E85, 50 in localitate etc), spre exasperarea lui barbata-meu. Dar cum n-am mai mers niciodata in afara, pe ploaie si cu peste 50, eu am preferat sa fiu *acel* participant la trafic. Primit 1 sg claxon - de la un domn cu un tir, si 1 singur flash - de la alt domn cu X6.
Am constatat ca la scoala am facut giratorii doar pe hartie, la chestionare. Am constatat asta fix intr-un giratoriu. Trebuie sa mai exersez dar nu stiu unde.
Mini excursia mea mergea fantastic, pana sa nimeresc alta doamna la volan, care - soc si groaza - mergea si aia incet. Am inceput o cursa in sens invers. Ea incetinea. Eu incetineam. Ea incetinea. Eu nu depaseam. Ea incetinea. Sotul a sugerat sa parcam si sa facem un picnic, daca tot ne-am imprietenit. Etc.

Per total, cam scary dar iarasi fara incidente.

Observatii si reflectii la final:
  • regulile invatate la scoala par orientative pentru ceilalti. gen depasit in curba, intors in intersectii nedirijate.
  • banda 1 e mai mica  si are gropi pe ea.
  • dezaburirea ramane un mister - de elucidat in episodul urmator.
  • peste tot pe unde zic eu ca nu incap incape altul cu o masina mai mare

Alaltaieri am avut si prima zi de condus singura. Fara incidente notabile.
Ieri in schimb ....

m-am incadrat gresit de 4566 de ori, asa ca , nestiind "sa ma bag la loc" am facut un detour turistic, si am ajuns pe unde nici cu gandul n-as fi gandit.
parti bune
  • n-am ciocnit / latit pe nimeni
  • vazut romana, amzei, sala palatului, universitate, drept, eroilor etc samd (nu in ordinea asta)
  • am ajuns intr-un final.
parti mai putin bune
  • facut 60j minute in loc de 15
  • oarecare meltdown moment cand s-a oprit unul pe avarii in fata mea. avea de descarcat un pachetel. bine ca n-a avut de descarcat 15 lazi cu bere, ca 15 lazi stateam si eu. eventual il ajutam si la descarcat.

    Decis sa iau cu mine o colega din zona, cu permis. Pana ma invat cat de cat cu traseul.
    Cu schimbatul benzilor, nu stiu ce sa zic. Daca m-am incadrat gresit, pe aia ma duc. Posibil ca urmatoarea mea postare sa inceapa cu "Salutari din Ploiesti!".

Iar azi am luat colega cu permis dupa mine, si din nou, o zi complet lipsita de incidente. Nu stiu daca e ok sau nu ca am iesit din primele zile. Cert e ca stand pe loc si cascand gura la toti sfatosii, ma indoiesc ca invat ceva sau ca progresez.

Cam atat cu jurnalul meu de bord, mai mentionez dintr-astea doar daca e sa se intample ceva notabil, altfel, sa tot scriu "am fost cu masina si azi, nu s-a intamplat nimic" e cam meh.

Tineti pumnii sa nu se intample ceva notabil care sa se lase cu polite si semnaturi.

5 comments:

  1. Banda 1 de pe E85 e de fapt un acostament neobisnuit de lat. Se pare ca, in mod normal si legal, nici n-ar trebui sa se circule pe-acolo, dar... Felicitari pentru curaj si hotarare, o sa fie din ce in ce mai bine!

    ReplyDelete
  2. De reținut: cata vreme mergi în stilul asta ești la adăpost. Darrrr oricine ai fi, cat de modest, cat de precaut, asa pe la 2 luni de condus deodată ți se va umfla tarata și te vei simți super sigura și expertă. Și atunci este momentul - evitat în ultimul moment sau niscaiva fiare îndoite (maximum, sper).
    Am murit de ras la partea cu cursa invers :))).

    ReplyDelete
  3. Ah ce-am mai ras. Imi amintesc de vremurile cand imediat dupa ce am luat permisul conduceam Oltcitul lu' tata. Buna masina :)). Si apoi, "soarta" a facut sa trec direct la un Passat break si....in UK. Adicatelea trebuia sa schimb vitezele cu stanga, iar in sensul giratoriu imi venea sa intru pe contrasens. Ma felicit si azi, dupa atatia ani, ca nu am lovit pe nimeni dupa ce am condus cateva luni acolo.

    In oras ma enervez des mai ales ca semnalizarea nu mai e la moda. Altfel nu imi explic de ce, tot mai des, soferii pun frana brusc si o iau la stanga sau dreapta. Urasc asta. Da, ti se intampla sa fii in alt oras si sa virezi brusc sau altceva dar nu sa fie o constanta in orasul tau. Nu inteleg nici de ce la o limita de 70 pe o portiune destul de lunga, cineva merge cu 40 pe banda a doua. Sau de ce imi da flashuri in oras cineva grabit cand eu oricum merg cu vreo 20km/ora PESTE limita.

    In Ro nu exista circulatie preventiva, asta e cea mai mare durere. Copiii rareori participa la astfel de lectii in scoli. In Elvetia, de ex, copiii invata de la gradinita regulile de circulatie si se fac intalniri regulate cu politia. Toti circula si singuri de la varste fragede cu bicicletele, toti respecta regulile.

    O singura data am mers pe autostrada in Germania si sincer mi-era teama cum vajaiau masinele in zonele unde nu era limita de viteza. Eu mergeam cu 140 si paream melc.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)