25 January 2015

Calatori de pe toate drumurile, uniti-va!

....si dati o mana de ajutor unei madame care nu știe să citească o hartă, pentru că alături de consortul său, care insistă uneori că nu are NEVOIE de o hartă, are de gând să pornească la călătorit prin țară pe la începutul verii.

Toate astea alături de Fățucă, a.k.a. Așa Este, care la momentul excursiei va avea un pic peste patru ani.

Intenționăm să ne plimbăm nițel prin țară, probabil maxim 10 zile, și vrem să bifăm neapărat:
- Brașovul - îl avem pe Goatie lângă Brașov
- Alba Iulia - am mai fost pe la Ada și ne-a plăcut nespus. Și Ada, și orașul, și cetatea și tot

Ce vrem noi:
- să căscăm gura la un munte, la un oraș, un muzeu, ceva
- să fie adaptabil pt 2 sedentari și un copil de 4 ani, deci nu mă trimiteți să fac alpinism sau să prind urși din zbor
- să găsim cazare ieftină, curată. Nu avem pretenții mari. Dacă apa caldă și lipsa ploșnițelor sunt pretenții mari, atunci ok, avem pretenții mari.

Absolut orice tips and tricks din partea PĂRINȚILOR călători sunt binevenite, dar nu numai. Doar ca speram sa auzim mai multe de la parinti. Cu copil călătorim anual, dar dus întors către și dinspre socri sau mare. Excursie cu căscat gura, făcut poza nu am mai avut.

Sugestii, itinerarii, chestii de văzut, ce să da și ce să nu, etc sunt binevenite.

5 comments:

  1. Recomand cu căldură bisericile fortificate săsești. Găsești aici detalii: http://sorin.sfirlogea.com/fotoblog/2012/08/15/biserici-fortificate-din-transilvania/

    ReplyDelete
  2. Și dacă sunteți mai sportivi și aveți cum să-l puneți pe Fățucă într-un scaun de bicicletă, mai aveți pe-acolo și asta: Trasee de bicicletă

    ReplyDelete
  3. Primul sfat: nu presupune ca ce vrei tu sa vezi e acelasi lucru cu ce vrea copilul sa vada. Vrei cetati, manastiri, muzee, obiective turistice consacrate, nu presupune ca Alex o sa savureze momentul si va comenta pe la 10 ani: pe cand aveam eu patru ani si m-a dus mama la Biserica Neagra unde am admirat fabuloasa arhitectura de secol Y.... Tin minte ca povestea cineva ca si-a dus fata in toata Europa si a vazut cele mai celebre muzee si singurul lucru pe care si-l amintea erau parcurile de distractii in care fusesera. Alex o sa fie mai incantat de o chinezarie pe care o sa i-o cumperi de la Bran decat de castelul in sine. Faceti plimbari in aer liber, excursii cu telecabina/telefericul, mergeti la cules de zmeura sau ceva, opriti pe la Aventura Park sau Paradisul acvatic, chestii din astea. De muzee si cetati o sa aveti timp cand va mai creste. Eu asta vara am facut o minunata calatorie in nordul Olteniei, cu vizitat manastiri, admirat flori multe, cumparat dulceturi si siropuri, oprit pe Transalpina (cu peripetii, dar ma rog), cazat intr-un loc simpatic, dar fara copil. Eram sigura ca Eliza nu se va entuziasma la vederea manastirilor, asa ca atunci cand am organizat road trip cu ea, am limitat obiectivele turistice de vizitat si am inclus drumetii, inot si distractie specifica pentru varsta ei.

    ReplyDelete
  4. asa intentionam si noi, sa nu avem un concediu prea plin de cultura si invataminte, ca o sa ni le scoata pe nas.

    ReplyDelete
  5. La Brasov, in afara de aventura parc, la care neaparat sa mergeti la copii, e aproape si Rasnovul. Cetatea e renovata frumos, sunt si niste neni imbracati in cavaleri, ii luati un arc cu sageti de la poalele cetatii, neaparat inainte de urcarea care se poate face cu un trenulet. Distractie maxima la 4 ani.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)