26 May 2014

De-ai locului

Nu fac nici un secret din faptul ca incerc, pe cat pot, sa sprijin micii intreprinzatori locali, cumparandu-le si promovandu-le produsele. Pe de o parte dintr-un soi de patriotism mai pragmatic - prefer sa cumpar o pereche de papucei facuti in Romania, decat sa le cumpar corespondentul made in Taiwan si de restul de bani sa-mi iau bentite tricolore. Pe de alta parte, dintr-o admiratie fatisa fata de cei care indraznesc sa riste si sa se avante cu micile lor barci in oceanul tulbure al afacerilor si antreprenoriatului. Pentru ca, vai, nu ma numar printre ei. Inca ii admir de la distanta, de pe mal, de sub umbrela protectoare dar si restrictiva a corporatiei. Admit ca ma tem de risc, de ramas cu ipoteci in brate, de taxe, de garda, de spagi, de zapaceala, de...multe, multe obstacole pe care inimosii despre care vreau sa vorbesc se hotarasc sa le infrunte totusi zilnic. Deci in episodul de astazi vom vorbi despre oameni mai curajosi ca mine.


1. Bebeloi e sustinut de o familie tanara. Au pornit la drum cu segmentul de jucarii de inchiriat. serviciu de care ma bucur si eu acum in prezent.Am inchiriat de la ei o masuta de activitati. Inainte de asta, am inchiriat o tricicleta de lemn. Eu personal consider oportuna ideea. De exemplu, Alex s-a dovedit prea mic sa inteleaga ideea de pedalat. Nici nu vreau sa ma gandesc cum era sa cumpar tricicleta , sa realizam in vreo 2 saptamani ca nu se descurca, apoi sa ne chinuim s-o maritam sau s-o returnam. De masa de activitati, iarasi, e posibil sa se plictiseasca in vreo 2-3 saptamani, ca de 98% din jucariile sale. E mai ok sa o returnez decat sa o ingramadesc pe balcon sau sa incerc sa o vand ici colo.



De curand, ei fac eforturi sa ofere produse romanesti. Paturicile, papucii, papucii din lana, mare parte din jucariile din lemn, bicicletele, tricicletele din lemn, sunt facute in Romania, tot de mici inteprinzatori. De multe ori, producatorii sunt mame din Harghita, Timisoara, Bucuresti. Puteti gasi aici papuceii din piele Tikki, jucarii de exterior din lemn si, sa speram, in viitor, niste slinguri mult indragite de mine :)
Jucariile lor din lemn se preteaza si pentru exterior dar si pentru interior: rotile au un cauciuc moale, special, care nici nu se toceste pe asfalt dar nici nu lasa urmepe covor sau gresie.







2. MiniRock apartine tot unei tinere familii. Sunt haine rezistente la tavaleala, practice, inscriptionate cu mesaje faine, pentru aceia dintre noi care considera ca having a kid rocks ;) si care nu renunta prea usor la acordurile muzicii preferate.
Alex asculta ceva-ceva rock, ce e drept preferatii mei il cam lasa rece, dar it's all in the attitude, I tell you ;)





3. Tomky, despre care am mai vorbit si in trecut, sunt o afacere sustinuta, cum altfel, tot de o tanara familie :) Sustin si ei intreprinzatorii locali, oferind si produse romanesti , cum ar fi cele marca Pifou. iar pe langa ele, ofera si haine made in UK, DK , haine din bumbac organic, lana merinos, la preturi faine. Merita urmarita pagina si pentru reducerile dese pe care le au. Eu personal i-am luat lui Alex cagula, doua geci, jeans, tricouri de aici si cum a trecut ceva timp de atunci, pot sa declar si ca se comporta foarte bine la spalat. Nu s-au lalait, nu s-au micsorat, marit, intins, decolorat, spalacit. 





Acestia sunt o mica parte din antreprenorii romani pe care eu personal ii sustin, promovandu-i cat / cum pot si cumparandu-le produsele de cate ori pot. Ca ei mai sunt zeci, sute. Ii felicit pe toti pentru curaj si le urez sa creasca mari :)

Daca mai stiti producatori romani, mici afaceri romanesti de familie (dar si afaceri mari, de succes), laudati-i, incurajati-i, ajutati-i, pomeniti-i. E bine sa creasca, si pentru ei si pentru noi.



2 comments:

  1. Stii cumva ceva siteuri cu haine pentru adulti din aceeasi categorie?

    ReplyDelete
  2. Salut

    Românești știu doar

    http://www.hainehippie.ro/

    dar sunt cam pipărate și aduse multe de prin Nepal etc

    lilutesa.ro dar sunt de copii din ce știu majoritatea

    În rest, am cumpărat cu succes de la outletul mango și de pe sportsdirect.com

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)