29 December 2013

Dulce Romanie, m**e-mi dai tu mie

http://www.youtube.com/watch?v=1YC3FG6jkdI


 Te-ai dat peste cap sa gasesti pe careva sa iti vanda o declaratie de luat in spatiu, ca sa cadrezi la sectorul cu scoala cea mult laudata?
Ai bafta / ghinionul sa locuiesti pe bune in sectorul respectiv? Inscrii copilul "la fite"?

Uite ce mai primesti la pachet: nesimtire, aroganta, isterii, țățisme, zbierete si batut cu piciorul in pamant. Plus o gramada de "onoruri". Ca la mausoleu, tata. Nu tu esti obiectul prinosului, ci profesoara, invatatoarea, bodyguardul, informaticiana, femeile de serviciu, dom'Marian al carui merit se pare e ca o fute pe doamna invatatoare  - pacat ca nu mai des si mai bine, din tonul duamnei reiese ca i-ar mai prii un obol conjugal barim de sarbatori - si tot restul trupei vesele de la scoala centrala. De ce? Cum de ce. Pentru ca EI sunt de la scoala centrala din capitala unui stat balcanic, de aia. iar tu esti un toparlan cu cusma de oaie, un fel de mos Poparca cu mamaliga in desagi si prin insasi existenta copilului tau in catalogul onorabilei institutii te-ai angajat se pare sa le faci zestre tuturor. Altfel esti sarac in suflet si rapesti bucuria copiilor de a oferi.

Stiti, sunt oameni care s-ar bucura nespus uneori sa ofere dos de palma peste ochi. Poate intr-o buna zi vor decide ca va rapesc sansa de a beneficia de aceasta unica doza de respect pe care o meritati. Imi vine in minte un singur cuvant cu care sa va cataloghez dar stii ce, jignesc curvele. Alea-s niste fete faine, dau, iau si se cara. Nu te freaca la cap ca saracesti spiritual daca nu plusezi, nu-ti sperie copilul 12 ani de zile, nu te fugaresc cu liste de cadouri de 5 ori pe an.

Si revenind la parinti - nu la cei care-s in stare sa dea spaga la privat sau sa pupe poala cui prind, pe aia sa-i lasam in intunericul lor cerebral - va intreb: merita? Exista intr-adevar rezultate atat de diferentiate incat sa meritati sa va luati o muie aroganta timp de 12 ani de zile? S-a facut vreun studiu conform caruia cutarica a scos atatia oameni ANGAJATI, realizati, fericiti, integri din corpul sau profesoral, spre deosebire de cealalta scoala mai de cartier? Culegatorii de diplome nu sunt si mancatorii de paine de astazi. Dimpotriva. Generatia mea e plina de someri cu masteruri in tampenii care le-au mancat ani intregi de viata, cu zero deprinderi practice sau abilitati de a pastra o slujba, pentru ca nu mai au unde incapea intr-un creier plin jumatate de informatie inutilizabila si jumatate de fumuri. Intre generatia mea si cea de pe bancile scolii de acum sunt vreo 20 de ani si totusi aceleasi conceptii prostesti.

NU te duce la pomul laudat. NU te ingramadi la madama vestita ca "scoate om din copilul tau". Copilul tau a fost deja scos om din ma-sa. NU da spaga ca sa incapi pe mana unor astfel de scroafe cu patalama. Nu mitui propria ta umilinta. Daca era sa mearga, n-ar fi mers pana acum? Nu ne-ar fi condus numai ilustri academicieni sau premianti? N-am fi fost in alta parte decat fix in curul clasamentului calitativ al invatamantului european, cu tot cu ifosele noastre mahalagesti?

Oameni buni, nu va mai dati singuri cu tesla-n oua. Sunt atatia care o fac in loculvostru, mult mai bine si mai eficient.



1 comment:

  1. Cand zice madama "cate 100 de euro" - vrea sa zica de copil?

    Vad ca e felicitata pe youtube in comentarii persoana care a filmat, dar mie nu mi se pare de laudat pentru ca nu a dat numele invatatoarei si scoala si i-a si blurat fata. Nu se va rezolva nimic asa. Ministrul va zice "sa ne dea nume si scoala ca altfel nu putem face nimic, har har" si problema nu va depasi amploarea unui zvon.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)