06 June 2013

Ucidem cand nu ne mai iubim?

In caz ca va intrebati, cazul Sophie Guger merge inainte. Poate nu cu pasi mari si stralucitori si poate nu cu rapiditatea pe care am implorat-o. Dar toata lumea care a facut ceva pana acum, a facut tot ce-a putut. Aveti in postarea anterioara linkurile la principalele grupuri de suport si mediatizare. Pe pagina de FB gasiti de asemenea linkuri de la mai toate inregistrarile (nu stiu sa ne fi scapat vreuna) aparitiilor in presa si reportajelor pe aceasta tema.
Da, exista dubii si ezitari de ambele parti. Exista dubii si ezitari la nivel legal, manifestate prin actiuni - sau mai bine zis prin lipsa acestora. Exista si la nivel personal si fireste ca le am si eu pe ale mele. Probabil si Eduard Pascu le-a avut pe ale lui; este jurnalistul de la ZIUANews, singurul care a preluat acum jumatate de an cazul si care a luptat singur sa il aduca in atentia publicului. Da, acum e peste tot prin presa si televiziune, dar n-ar fi fost niciunde fara el. As vrea sa nu uitam asta.
Nu intru prea mult in detalii pentru ca habar nu am in ce detalii e prudent sa intru si ce detalii ar fi nociv pentru intreaga investigatie sa discut. Nu doresc prin asta sa sugerez ca as cloci, eu sau oricare dintre noi ceilalti din grupul de suport, cine stie ce comoara de date si surse.  Dar s-au tot perindat documente, declaratii, surse, mesaje si pur si simplu decat sa deschid gura si sa nenorocesc munca de pe o saptamana, prefer sa sar peste.
Insa stiu ca pot vorbi sigur liber despre principalul motiv care ma impulsioneaza sa cred. Desi mi-as dori sa nu existe. Nu stiu cum sa spun; as fi cea mai fericita sa aflu ca ne-am luat cu totii teapa. Cand am citit prima data investigatiile ZIUANews  mi-am dorit din tot sufletul sa fim pacaliti de vreo campanie de awareness facuta prost, care mizeaza pe soc. Mi-am dorit enorm sa nu fie real, sa nu existe o Ruxanda Guger moarta si un copil orfan si un tata arestat si suspectat. Mi-am dorit sa apara careva la sfarsitul zilei sa ne spuna "Vedeti, dragi copii, sa tineti minte ca in asemenea situatii este bine sa facem A,B si C si sa folosim produsul D sau sa donam bani ONGului X". N-a fost sa fie. Era real.
Totul e real. Pe masura ce ne adancim si aflam si vorbim si intrebam, realitatea isi ascute conturul. E taioasa ca o lama si cruda, foarte cruda. As vrea din tot sufletul sa fie pe undeva o minciuna, o exagerare. Imi doresc din tot sufletul sa mi se spuna ca-s o credula cu gura mare care a mai tras dupa ea in cacat si altii. Dar ma tem ca nu-i asa, nu de data asta.
Am citit si am recitit declaratiile si descrierea crimei de catre autor si de catre politie. Sunt prin presa. Le gasiti voi, daca doriti.
Am rugat si un prieten vorbitor de germana sa caute ce a aparut prin presa austriaca si sa imi traduca mot-a-mot,asa dupa ureche ce scrie acolo.
Diferentele sunt uimitoare.
La noi e tragedie, e halucinant, e crima groaznica, e bietul copil, sarmana mama, criminalul de tata.
La ei era ceva de genul "Tragic! Tatal ucide din disperare ca nu-si va mai vedea copilul. Si iata, chiar iubirea fata de copil e posibil sa il desparta pe veci de el"
Pai da tata, pentru ca unii din iubire scriu poezii sau ridica monumente sau cumpara niste ciocolata si altii baga cutite in gat. O fi la fel?
Apoi urma "cutarica a aflat ca va divorta si ca nu-si va mai vedea copilul" (traducere inexacta, reproduc si eu sumar ce mi-a tradus tot sumar Dragos) . "Prin urmare, si-a pierdut mintile si nu stiu cum, pe fereastra in dormitor, ce sa vezi, un cutit, apoi nu mai stiu exact, apoi a omorat-o si aia e. Comunitatea e socata, pentru ca Gigel era asa un baiat cumsecade, luase note bune la scoala si cu tac-su jucam golf."
Dafuck?
Stiu, stiu ca in general cand intrebi vecina, pe tanti Maria, va spune "vai mama, dar era asa un baiat respectuos si bun, mereu inchidea usa fara sa o tranteasca, imi zicea sarumana si mi-a dus gunoiul chiar o data". Stiu si nu asta ma contrariaza.
Nu inteleg insa justificarea asta.
Oamenii divorteaza, des. Dar de obicei supravietuiesc procesului. Da, se pizduiesc la tribunal, isi scot pe ochi foste amante si fosti prieteni suspect de apropiati, da, se cearta pe custodia copiilor si pe cine ia plasma si cine aragazul la partaj, da, isi reamintesc unul altuia ca provin din niste familii de imbecili si ca seamana leit parintilor, e dureros si lung, da, se mai ameninta, dar TRAIESC. Oamenii normali nu se omoara cand nu se mai iubesc. C. si R. Guger erau de fapt in divort de luni bune. (sursa: jurnalul.) Deja isi luase C. apartament separat  (in care nu pt sa inteleg ce cauta R. cu tot cu copil in noaptea crimei) si se mutase de ceva timp.
De unde marele soc la declaratia Ruxandei?
Ok, socul l-ar fi avut cand aceasta i-a spus (sursa: declaratie C. Guger, cautati voi. parca tot prin ZIUANews  ca nu-si va revedea fetita niciodata.
pai de ce?
Daca nu e pedofil si daca ea era paranoica, dupa cum afirma si sustine, de unde atata spaima? Ar fi castigat custodia foarte usor in instanta. O mama nebuna, un copil vulnerabil si un tata indurerat si onorabil de partea cealalta. Sau ok, pe cea partiala. 3 zile pe saptamana. Un copil nu e o vaza, sa o iei sub brat sa te cari cu ea. Nimic nu justifica crima in felul in care incearca sa o justifice Cristoph Guger.
Daca cu 3 zile inainte avusese de gand sa lase balta si femeie si copil si tot (desigur, orice tata devotat cand constata ca nevasta e paranoica o lasa balta cu copilul mult iubit si se cara in USA sau India golind conturile in urma lui), de ce jalea cand a aflat ca nu o va mai vedea? Oricum urma sa nu o mai vada, din moment ce decisese sa plece in USA. USA continentul.
Deci ce facem cand nu ne mai iubim? Ce facem cand suntem oameni respectabili, cu note bune in scoala, cu familie care joaca golf si e iubita de intreaga comunitate? Cum procedam cand jumatatea noastra ne priveste in ochi si ne anunta ca se desparte de noi?
Conform lui C.G., luam un cutit de pe pervaz (cine repara geamuri cu cutitul?) si hacuim respectiva jumatate. Si conform unor articole din presa, asta e perfect justificabil.


6 comments:

  1. Trebuia sa amplaseze o camera video mascata in dormitor. Daca dormitorul era mai gol si nu putea din start sa puna ceva deoarece era usor observabil, ar fi trebuit ca timp de o scurta perioada sa amenajeze camera cu mai multe lucruri astfel incat undeva sa poata fi amplasata o camera video. Exista tot felul de camere facute special pentru a fi greu observabile. Atunci ar fi avut dovezi incontestabile sau liniste absoluta.

    ReplyDelete
  2. Ar fi trebuit sa faca asta de la inceputul suspiciunilor, sa asculte ce spune copilul, sa nu-l confrunte pe C. ca acesta sa nu se simta urmarit, si atunci sa filmeze ce se petrece in casa cand era singur cu fetita. Eu daca as avea suspiciuni suficient de puternice incat sa intreb persoana daca face X sau Y (ca doar nu intrebi chestii din astea pe cineva decat daca deja suspectezi bine treaba) as fi instalat macar o camera video. Dupa parerea mea confruntarea suspectului in momentul in care apar suspiciuni nu este decat o metoda de a evita adevarul deoarece e sigur ca acuzatul va nega si te va baga in ceata mai mult.

    ReplyDelete
  3. Nu a fost vorba de iubire intre cei doi Guger. Ruxandra a fost o dobitoaca si este autoarea morala a crimei. Nu are rost sa intru in detalii si sa ma ascund dupa platitudini de 2 lei. Da, de data asta mortul e vinovat. Ce-a asteptat atita timp? Pe pastele mamii ei de nemernica? Si apropo, daca-mi stergi comentariul, asta nu schimba cu nimic situatia. Ruxandra tot criminala ramine. Nu e cu nimic mai presus decit jigodia de barbatu-sau.

    ReplyDelete
  4. Dar ce s-a intamplat cu grupul de FB dedicat Sophiei? Nu-l mai pot accesa, si as fi vrut sa vad daca exista noutati...

    ReplyDelete
  5. de asta zici?

    la mine merge

    https://www.facebook.com/groups/420919064682709/

    ReplyDelete
  6. Nu merge link-ul. Se mai stie ceva de acest caz?

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)