31 May 2013

Am primit raspuns

Pe pagina de FB creata pentru a veni in sprijinul personalului si pacientilor centrului Siret am primit urmatorul raspuns, din partea psih. Tiberiu Rotaru:

"Scuze ca va scriu cu intarziere, dar a fost o perioada foarte aglomerata, in care am facut foarte multe drumuri pentru a obiine fondurile necesare finalizarii investitiei inceputa acum 4 ani si, in consecinta, proiectul inceput acum 8 ani de zile.

Orice vizita este mai mult decat binevenita, si credem ca orice proiect de sprijin sau activitati comune cu tinerii din spital ar putea fi gandit dupa o vizita prealabila si o dicutie pentru a vedea care sunt ariile in care doriti sa va implicati. genul de proiecte pe care le desfasuram acum impreuna cu voluntari si pe baza donatiilor (mai mult sau mai putin) sunt:

- atelierele de ergo - terapie si terapie ocupationala (materiale sau tehnici noi de lucru)

- gradinile de zarzavaturi si de flori - inclusiv sera

- Clubul Douzelage - club destinat exclusiv beneficiarilor de servicii de sanatate mintala, acum vrem sa deschidem o terasa pentru perioada de vara

- Proiectul de viata independenta avem deja inchiriate 2 garsoniere unde traiesc 4 tinere si testam piata pentru a extinde acest proiect

- Vacanta de vara - anual un grup de 10-20 de tineri pleace la mare unde petrec 7 zile impreuna cu 2-3 angajati -

- Drumetii si excursii

Si altele

Toate aceste activitati sunt in desfasurare, dar ar putea spori ca amploare prin implicare mai multor voluntari sau ONG-uri. Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie, chiar daca va raspund cu intarziere."


Ok. Din punctul meu de vedere, planul meu este sa adun in urmatoarele saptamani (luni? dar sa speram ca nu trec luni, totusi) un prim grup de voluntari, sa programam o vizita si sa vedem la fata locului care cum la ce ne pricepem sa dam o mana de ajutor.
Daca nu se strange mana de voluntari, aia e, ma duc singura. Sau cu Andra, cand vine din Chile.

Daca sunteti interesati sa vizitati centrul de psihiatrie Siret si sa va oferiti ajutorul, fie in servicii fie in donatii, puteti fie sa ii scrieti direct dlui Tiberiu Rotaru, fie sa va declarati interesul aici sau pe mail sau pe pagina de FB sau oriunde credeti ca dau de voi; cand ne strangem, mergem si vedem cum putem ajuta pentru ameliorarea conditiilor de viata ale pacientilor din Siret.

Cu totul altfel se pare ca sta situatia celor din centrul "Gheorghe Serban", Bucuresti.
Principalul ONG care lupta pentru dreptul de a vizita pacientii si a se asigura ca le sunt respectate drepturile este Centrul de Resurse Juridice. Acelasi ONG a colaborat cu Denisa Morariu oentru realizarea documentarului Romania Irecuperabila.
Mai multe detalii - deloc imbucuratoare - va invit sa gasiti pe :
http://www.crj.ro/
http://www.crj.ro/*articleID_1181-articles
Blogul Silviei Ursu, pe care nu o cunosc dar o stimez si o apreciez pentru efortul depus si pentru claritatea mesajului sau.

Situatia tinerilor de la centrul Gheorghe Serban trebuie cunoscuta; trebuie recunoscuta si trebuie schimbata. Situatia tinerilor din centrul Siret se poate ameliora prin ajutorul tau direct. Pana la urma, tot la noi ajungem. Trebuie sa facem si noi ceva.
 - putem sprijini CRJul popularizand continutul paginii sale si rezultatele anchetelor sale
- putem sa ne organizam intr-un grup de voluntariat pentru Siret
- era sa putem, dar nu se mai poate, sa traducem documentarul Romania Irecuperabila. Sorry. Drepturi de autor si alte chestii cica.
- putem scrie, vorbi despre asta
- ne putem alatura ca voluntari uneia dintre organizatiile independente - cum ar fi CRJ - sau putem sa ne oferim serviciile in mod independent.

Eu va astept.

0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)