15 February 2013

Aer, n-am aer

De cand a inceput cresa suntem raciti cobza toti trei.
Cand deodata, cand pe rand, abuzam de aparatul de aerosoli ai unei prietene si sforcaim pe nas ser fiziologic mai ceva ca Mutu prafuri albe de pe burtici suple. Habar nu am ce sa mai fac, sincera sa fiu. Astept cu resemnare sa se produca glorioasa si mult-promisa "imunizare" a lui Fatzuca. Desi aceeasi voce mica si rea imi sopteste "Imunizare pe dracu, si atunci voi doi de ce nu sunteti imuni la toti carcalacii astia din viroze, daca tot va invartiti prin colectivitate de 30 de ani de zile?"
Mda.
Cum nu putem baga in noi pastile la orice muc, ca am ramane cu ficatul in carje si adevarata imunitate in zdrente si cum in homeopatie nu cred nici batuta (sorry, Oscillo fans), atacam problema prin invaluire, pe flancuri.
Incercam de zor cu diverse buruieni (ceaiurei de musetel, tei, macese) , miere, citrice, legume, fructe proaspete - pentru ca in astea cred, da.
Si mai incercam si sa schimbam aerul in casa. Sa fiu sincera pana destul de curand am fost sceptica; asta pentru ca pana destul de curand nu am vorbit despre asta cu diverse prietene. Sunt groaznic de influentabila, dar doar din anumite surse. Incearca sa ma convinga 80% din populatia Romaniei sa am incredere in BOR? No way. Vine Oana si-mi zice ca a vazut ieri o vaca mov cu aripi de sticla? I'll buy it. Conteaza doar sursa, serios.

Anyways. Oana zice ca e de la aer. Si nu numai Oana, zic si diversi / diverse de pe forumuri, etc, pe unde scotocesc. In umila mea ignoranta eu nu stiam ce-s aia acarieni. Dupa care am aflat ce sunt si am dat "dismiss" la existenta lor, aruncandu-i in galeata cu ipohondrii moderne. Dupa care i-am scos din galeata, am scotocit pe internet ici colo si da, ok, m-am convins, exista. Si-s nasoi.
Noi n-avem igrasie si nici mucegai deocamdata, din fericire, dar cred ca acarieni avem din belsug. Avem si praf, TONE de praf si par de caine. Pentru ca avem caine, evident. Care caine sfideaza regulile fizicii, naparlind continuu tone de par mic si aspru si care intra in orice textura, dar in acelasi timp nu cheleste. De care par se lipeste ALT praf si jeg si mai stiu eu ce.
Ma rog, ideea e ca ustensilele mele clasice - carpe, pamatufuri - nu par sa ajute. Plus, din cate am inteles nu rezolvi nimic cu acarienii respectivi.
Gandul ca-i inhalez pe astia doi cand dorm nu prea imi da pace:


Si da, ati observat bine, sunt doi acarieni care sunt pe cale sa faca alti acarieni. Minunat. Love is in the air. Dar nu in modul in care te-ai astepta.

Mi-e si de copil, sincera sa fiu, umbla evident ca un godac cu nasul in pamant scotocind prin toate cotloanele si sforcaie noaptea ca un matelot beat, indiferent daca e racit sau nu.

In plus, mai sunt si alte bazdaganii prin aer si nu cred ca doar deschizand fereastra scap de ele.

Asa ca am decis ca ar fi mai oportun sa apelez la minunile tehnicii.
Odata ajunsa pe net, am constatat cu neplacere ca minunile tehnicii:
1. sunt de obicei o solutie la o singura problema - cum ar fi umidificator sau DEZumidificator,
2. sunt cam indoielnice ca eficienta - ma refer la bureteii aia de pus in frigider sau pe mobila care cica absorb chestii
3. sunt invazive chimic, solutiile chimice adica. ma refer in special la cele anti mucegai. Noi nu avem, dar soacra-mea n-are. Si-a luat nu stiu ce produs care garanteaza ca il elimina in jumatate de ora si intr-adevar, in jumatate de ora era sa ne elimine pe toti, si caine, si eu, si copil si mucegai si tot.
4. necesita dat de gauri, montat de dibluri, etc. Si asta n-ar fi rau, daca noi nu am fi chiriasii unei octogenare. Nuff said.

O solutie de mijloc s-ar putea sa fie un purificator de aer.  Asta pe care l-am gasit eu nu pare sa se monteze in nimic, deci nici n-am decima peretii babei nici nu ar fi greu sa ne mutam cu tot cu el cand va fi cazul. Promite sa omoare toate cocomarlele de care ma sperii eu si inca vreo cativa la care nici nu ma gandisem: mucegai, ciuperci, acarieni, polen (vine 8 martie :)) , fum de tigara (desi cred ca voi decapita pe cel ce-si aprinde o tigara in incinta casei mele, la cat m-am chinuit sa ma las de fumat) siiii...tanananaaaaa...germeni si virusi! Nu stiu pe care din ei. Jumatatea optimista a fiintei mele spera ca pe aia datatori de muci si tuse.


Din dimensiuni intuiesc ca e cam cat aeroterma mea, desi la ce hal de antitalent sunt la aproximari si echivalari de cifre, posibil sa nu.
N-am reusit nici sa vad cat costa pe nicaieri. Dar cum aer curat la kil nu am vazut sa se vanda, nu prea stiu ce optiuni viabile am.
Da, stiu, as putea sa arunc mobila babei pe geam, care e veche de 200 de ani, as putea sa schimb covoarele cu unele noi si pe astea sa mi le bag in ... in debara, etc samd. Adevarul e totusi ca nu putem face cine stie ce modificari cat timp stam cu chirie si ca de fapt fiecare obiect in plus cumparat de noi va deveni un obiect in plus de carat in carca la urmatoarea mutare. Deci incercam si noi pe alte cai. Cum spuneam, prin invaluire si pe flancuri ;)





3 comments:

  1. Am si eu un pitic pe creier, if I may. Anyways e forma incorecta a lui anyway, care e adverb si nu se pluralizeaza.
    Daca stii asta si totusi il folosesti informal, ca asa vrei tu, e in regula. ;)

    ReplyDelete
  2. De acord. Şi mai e şi tic verbal, alături de "mă rog" şi "nush". Trebuie să mă descotrosesc de toate 3.

    ReplyDelete
  3. iote cat costa: http://www.overstock.com/Home-Garden/Surround-Air-XJ-3800-2-Intelli-Pro-Air-Purifier/3572599/product.html
    da' eu ti-as recomanda sa nu arunci banii pe geam, orice plod care merge la cresa se muceste - a mea a fost cu muci vreo cativa ani, dar era caz special, a avut o sensibilitate ORL - insa cand trece, trece. sa iti mai dau un argument contra cheltuirii unei mici averi pe acest aparat: casa ta nu e perfect etansa, deci aerul circula si cu el circula si gogomarlele pe care voiesti a le killeri. in plus, nu il poti folosi decat intr-o singura camera, in afara cazului cand chiar te dau banii afara din casa si iti iei unul per camera. cam astia ar fi cei doi centi ai mei. canadieni :)

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)