25 January 2012

Aici doare?

Prolog:

"De ce ma-ntepi cu acul tau,
Dentist nebun?
Tu nu stii oare
Ca-i cariata si ma doare?

Un om ca tine sunt si eu
Si mila trebuie sa-ti fie
De plomba si molarul meu."


(din poeziile compuse ad hoc in groaznice vremuri de restriste si jelanie ale subsemnatei)



Mi-e groaza de momentul fatidic cand ma voi duce totusi la dentist.
Nici nu stiu de ce sa imi fie mai groaza, de haul din buzunare lasat de acesti veritabili Darth Vaders ai tarifelor sau de vizita in sine. Cred ca de amandoua.


El / ea, de obicei ea mi se uita in ochi cu o dragalasenie reala, naturala, calda. In general dentistii au o dragalasenie direct proportionala cu cantitatea de schingiuiala pregatita pentru vizita respectiva. Ai venit pentru un detartraj? Un zambet afabil si trecator, in gest scurt , uscat "luati loc va rog".
Ai venit cu maseaua cat casa, ai nevoie de incizie drenaje pivoti chestii sange maţe? Atunci stomatologului i se vor revarsa rauri de lapte si miere din glas, raze de bunatate din priviri si mainile-i vor toarce nestemate vise iar din fund ii vor iesi curcubee vanilate. No kidding.

In special partea cu "aici doare" ma exaspereaza. Tu casti gura cu sfiala cu care-si desfaceau coapsele virginele din 1001 de nopti. El / Ea se apropie cu manusa si cu ciocanelocarligul ala odios. "Ia sa vedem, unde e problemuta?" Si tu fonfai cu gura cascata si furtunelul de aspirat bale sub limba "E fafolo...maheaua dih hpate de toh..."

"Din spate de toooooot?" prelungeste cu o uimire blanda suspansul. Unde, aici? Si tie iti vine sa spui cocoana da doar nu-s crocodil in pana mea, cred ca am 4 masele "in spate de tot" mari si late nu ma mai tine ca pe ace. insa arunci un ochi precaut la carligociocanel - ma scuzati, nu stiu cum se cheama, stiu doar ca am sa il visez la noapte si am sa scancesc in somn - si confirmi clatinand din cap "Hîhî!"

Si apoi, cu speranta copilareasca de a scapa poate barim de data asta, precizezi: "Da doahe...ma doahe hau de tot, doamna!...toaha noaptea m-a duhut, nici compeha n-am putut puhe!..." si ochii ti se inmoaie rugatori ca ai unui catelus.
iar ea tinteste cu ochii fix miezul pulsatil de durere pura al maselei care te-a facut sa haulesti ca defunctul Liviu vasilica si jap! jap! doua ciocaneli cu ciocanocarligul: "Aici doare?"

Si-ti vine sa ii ragi pe 5 limbi ca Belzebutii holywoodieni "FEMEIE, OMULE, TI-AM ZIS CA ACOLO doare, doare numai cat ma gandesc la ea, doare numai cat mi-o pomeneste altu, daca ma suna azi mama mare moarta de 15 ani si ma intreaba ce faci Karioka maica, ce-ti mai face maseaua ma doare, daca trece un card de ciori pe deasupra ei la 45 de metri alt ma doare, daca se pisa un pitic in Australia intr-un ţucal de tabla MA DOARE, tu de ce iti iei carligociocanul si infingi fix acolo, ce crezi ca-s vreo simulanta, ca vreau sa ies la pensie pe caz de boala pe motiv de carie?"

Insa nu apuci decat un "Hîîîiiiiii!...Dddaa!" si carligociocanelul se balanseaza pe langa.
"Deci nu aici."
"Nnnu..." oftezi tu, scurs tot
"Nici aici." - tic tic.
"Nu, cum spuneam ma doare doar..."
"Aici?"
"Hîîîîîiiiiiaaa!"

In episoadele urmatoare vom vorbi si despre "ridici mana si ma opresc", "numai un pic", "gata, am terminat, ma uit numai!" si "cred ca a prins anestezia."

6 comments:

  1. Geezas...nu-mi aminti! si eu trebuie sa ajung in curand, mai mult sa previn (stricaciuni mai mari), decat sa tratez propriu zis. Insa gura pacatosului adevar graieste! este fix cum spui, dar FIX! eu raman la concluzia ca sunt putin sadici. asa le place lor. trebuie sa-i intelegi...:))

    ReplyDelete
  2. Of, scrii si tu acum cand merg la dentist! Doctorul meu nu prea e lapte si miere cum spui de altii, e cam dintr-o bucata, dar poate de asta ne si ducem la el! Maine trebuie sa ma duc iar si cu my husband ca i-a cazut o plomba, iar copilului i-am scos un dinte alaltaieri!!!!

    ReplyDelete
  3. :)))))) nebuno, au venit colegele la mine panicate, sa vada de ce plang in hohote:)))
    lesin!!!!!:))))

    ReplyDelete
  4. ...si cand te gandesti ce simplu ar fi fost daca te spalai pe dinti la timpul potrivit...

    ReplyDelete
  5. Salut,

    Ma numesc Alex Chiorean si te contactez in numele echipei Omu’ si Libelula. Site-ul omusilibelula.ro va fi lansat pe 5 februarie 2013 si va avea ca scop promovarea si incercarea de a forma o comunitate de romani talentati, iubitori de arta si de frumos, oameni care scriu, pozeaza, picteaza, canta, compun, etc. De asemenea se adreseaza si oamenilor care apreciaza toate acestea si vor sa isi cunoasca propriile valori nepromovate, nestiute, oameni care apreciaza creatia si frumosul.

    Te contactez pentru a-ti propune sa faci parte din aceasta comunitate in formare. Cum poti face aceasta ? Simplu. Noi vom scrie un articol despre tine si vom prezenta in pagini(postari) diferite creatile tale. Insa pentru aceasta vom avea nevoie de ajutorul tau. Daca esti de acord cu aparitia ta, a talentului tau si a creatiei tale intr-un articol pe site-ul omusilibelula.ro te rog sa raspunzi acestui comment la adresa de e-mail : literatura@gmail.com in care sa ne comunici decizia luata. Daca vei fi de acord sa colaborezi cu noi iti vom trimite un e-mail care va contine un document cu indicatii asupra a ceea ce am dori sa ne comunici cu privire la tine si creatia ta.

    Multumim anticipat,

    Echipa Omu’ si Libelula

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)