15 December 2011

Scrisoare pentru masina timpului

Acum multi ani - ok nu foarte multi dar destui - ma intrebam pe un forum cum e sa fii gravida si ai copii.
Mai scriam si o postare chiar haioasa (a se observa modestia fara de cusur....) despre gravidenie, in viziuea mea de atunci.
Nu greseam mult :) singura chestie pe care nu am ghicit-o corect a fost ca toate neajunsurile si neplacerile aveau sa ma sara cu desavarsire pe mine, cand am fost insarcinata.

Las aceasta scrisoare pentru cand s-o inventa masina timpului, sa i-o duceti Kariocii de acum un deceniu. Cu urari de bine.

"Draga eu,

In pofida hotararii de nestramutat de acum, te vei marita si vei face copii. Nu stiu exact daca astea vor fi chiar cele mai destepte decizii luate vreodata de tine; inca astept si eu o scrisoare de la Eul din viitor. Insa la momentul respectiv asa iti vor parea si mult timp dupa.

Probabil n-ai sa ma crezi, dar nimic din ce ai insirat tu acolo nu ti se va intampla. Da, se intampla ALTORA dar nu tuturor si, poate cel mai important, n-o sa ti se intample tie. Nu stiu de ce, nu stiu daca meriti. Totusi in astia 10 ani vei ajunge la concluzia ca nu conteaza daca meriti sau nu, din moment ce nu exista cineva sa iti atribuie asemenea merite.

Cum ziceam; n-o sa ai pete, n-o sa ai greturi, n-o sa ai toane, n-o sa ai picioare umflate, n-o sa ai ameteli. Nimic. O sa umbli de colo colo 9 luni de zile, nu stiu daca chiar ca un soare, da oricum foarte zambareata, tampa si somnoroasa de la atatea endorfine, foarte ingaduitoare si calma. Barbat'tu, naucit de linistea suspecta, te va gasi mult mai enjoyable si va migra in jurul tau ca un satelit respectuos. Din cauza ca ai un obicei nesuferit de a lua lumea peste picior sau de a te arata mai cu mot, o sa citeasca doar pe ascuns despre sarcina si copii.

Stiu ca te crezi acum o mare chestie foarte rece si distanta. Mi-esti foarte draga si imi vine greu sa iti zdrobesc mica ta turla de carton, dar nu esti. Esti de fapt fixista, tactila, dependenta de afectiune si atentie. Deci imaginea ta mentala de mama distanta si nevrozata poti s-o arunci la cos. Vorbeste cu Freud despre asta sau cu cine mai vrei tu. N-o sa fii asa si te asigur ca e bine ca n-o sa fii asa.
O sa fii fix invers. O sa te napustesti asupra micului tau pui cu o paranoia de closca si o foame de pradator. O sa-l tii geloasa in brate si o sa urasti sincer pe toti care vor incerca sa ti-l ia. O sa dormi cu el imbratisat, la piept, inspirandu-i mirosul de lapte si puf. O sa arunci priviri banuitoare si furioase catre oricine ar sta intre tine si el. O sa arunci si o sa respingi furioasa orice inventie care pare sa iti ia locul, orice substitut din plastic sau lapte praf. O sa-l pipai, o sa-l mirosi, o sa-l smotocesti, o sa-l admiri cu ocheade lacome si mandre. O sa fii blanda ca o vaca, rea ca o catea si panicoasa ca o closca.
Si asta o sa fie bine.

4 comments:

  1. Te citesc deja de ceva vreme....si tot imprevizibila ai ramas :) "Si asta e bine!" :)

    Previzibila ai fost doar pentru tine, scriind acum cativa ani atat de aproape de realitatea de acum...

    ReplyDelete
  2. Inca sub efectul endorfinelor? :)

    Nu se poate vedea si postarea de atunci? :D

    ReplyDelete
  3. @ Andrei: ba da, dar forumul ala zice ca e virusat. si nu pot de pe laptopul asta.

    Google "karioka cum e sa ai copii forum andrei gheorghe"

    ReplyDelete
  4. Gasit, am ras cu lacrimi. Talentul e acelasi si peste ani :)

    a. rage iluminat "curvo! nu-i al meu!", face stanga-mprejur si dispare meteoric din viata si garsoniera ta

    "ce apa, draga, lasa ca vine maine instalatorul"

    Da, si mie imi zice ceva de virusi...

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)