23 December 2011

Repaos

Am ajuns la socri. Repaos si liniste, in majoritatea timpului. Rasfat egoist si tamp. Lene afisata frontal si acceptata mangaietor "pai sunteti obositi,mama". Copil plimbat din brate in brate si pupat si smotocit de nici n=apuca sa se smiorcaie macar odata. Mancare negatita de mine.
Nirvana.
Bivolaru cu toti bautorii lui de pis...de urina (am zis ca nu mai vorbesc urat) si cu spiralele lui n-ar reusi sa imi atinga starea de integrare in absolutul repaos.

Nu mai am net decat pe mobil dar am apucat sa intru pe laptopul lui barbat'meu sa aprob ceva comentarii (de ce comentati, maica, numai cand nu ma uit? nu va injur, serios) si sa scriu aceste randuri.

Am recuperat cateva poze vechi si un teanc de vederi pe care le-am aparat indarjita de prozaica-mi bunica, care desi mare aparatoare a educatiei siscolii nu prea vede rostul cuvantului scris decat ca si combustibil al focului din soba. Vrei sa scapi nears, n-ai decat sa scrii in cremene, ca Moise.

Si constat cu jale ca:
- desfacand vraful de vederi m-a izbit un miros cunoscut si un val de amintiri despre vremuri irecuperabil duse. Un miros care amesteca in el calimari de cerneala, buchetele de levantica uscata, zanganitul paharelor groase de cristal (da, uneori sunetul are miros), dupa amiezi blande si zambete de mult uitate.
- ca parintii si bunicii mei aveau un scris de mana de departe superior mie, caligrafic, matur, citet
- ca gestul in sine de a scrie o "vedere", de a alege un carton cu o imagine reprezentativa si de a asterne condensat cu propria mana cateva urari de bine e infinit mai personal si mai uman decat orice urare pe internet sau sms.

am dat si peste niste poze , le-am confiscat in graba si am gasit printre ele una dintr-o vacanta de cosmar de la Navodari. Tata ma trimisese cu cateva mame bune, dar numai cu copiii lor. Ma simteam urata, mi-era dor de casa, aveam slipul ridicol de mare si desi eram sfrijita ca un supravietuitor al Auschwitzului si fara umbra de sani inca, imi doream cu disperare sa fi purtat un costum care sa imi acopere pieptul. Am fost refuzata cu constatarea umilitoare dar de altfel justa "ce-ti trebuie,si-asa n-ai tate". Intre timp mi-au crescut dar, how bizarre, odata aparute ravnitele protuberante nu mi-am mai dorit sutien la mare.

M-am uitat si la televizor. Am rezistat cred cam jumatate de ora la TopModel ceva , pe antena 1. Un Botezatu buhait, cu aere de peste batran, alaturi de o echipa cam pe acelasi calapod, a reusit sa ia trei fatuci cand de cat ok - ma rog, una cel putin - intre 14 si 21 de ani si le-a boit si le-a inzorzonat pana au aratat toate ca niste curve de 35-42 de ani. Just great.
Am constatat ci aici ceva:
- om avea noi femei frumoase, dar marele pacat al natiei e nasul. Doua din cele trei protagoniste aveau o barna noduroasa, neaosa, usor borcanata ca un bulb spre varf la una si coroiata aprig la alta.
- in general cand ii zici unei fete de pe la noi sa pozeze "saxi", se produce urmatorul fenomen. Isi scoboara fruntea in jos, ca o vitica ce da sa-mpunga. Tuguie botul ca o invitatie fara echivoc la un concert la oboi. ochii se mijesc sau devin spanchi si intreaga figura se posomoraste tamp, intr-o intrebare nerostita dar clara ca un dangat de talanga: "Ci vrai,uai? Vrei sa ti f@#$?" (Dom' Sorin am promis ca nu mai vorbesc urat da parca il am pe raposatul Ralu Filip in carca, asa-i de ciudat, parol)
Pic de elasticitate, pic de zambet real, pic de degajare. Demne nepoate ale unor darze bunici ce stau ca moartele la poza, infiorator de burzuluite si tzapene, domnisoarele de azi lasa zambetele sa le scape rar si ca basinile: stramb si dintr-o parte,sau acoperind grijuliu gura. Iaca pozna c-am scapat-o. Hilar, dar doua canale mai incolo, pe un post de manele, o alta piti, machiata la fel de imbelsugat dar mai ieftinache, se fataia si radea cu o dezinvoltura perfecta. Pe langa ea, un cocalar in dungi racnea ca el bea cu cana. Si era foarte fericit conform gurii cu carii dar destul de uimit si indurerat conform haulitului si sprancenelor.

M-am refugiat irasi in grila TVRului. Refugiu curat.
Oare cum poti sa scoti pe veci niste canale din grila? Planuiesc mazilirea majoritatii televiziunilor private, in cap cu KanalDul si ProstTVul.

4 comments:

  1. buna! te-am gasit ieri si m-am rasfatat citindu-te. a fost o placere :).
    un Craciun frumos si un Mos cu sacul plin :)

    ReplyDelete
  2. Cam ai dreptate peste tot. Si stii sa le spui.
    Asta cu Botezatu "buhait, cu aere de peste batran" e exact cum mi se parea ca numai eu observ.
    Dupa mine, e "mai mult" de atat, e un "criptococalar" sugator din prostatia fufelor de Dambovita si a gigalailor de Dorobanti.

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)