11 December 2011

Bine ca veghezi tu.

Trebuia sa fie niste muisti care sa se trezeasca sa vegheze ei sa nu ne traga in piept mama unui copil de 1 an si ceva.
Ma refer la Tudor Daniel, sau Bibi. Cazul lui - aici: http://viatacudba.blogspot.com/

N-am nici un chef sa povestesc de-a fir a par, pe scurt, totusi, rezumand. Bibi chiar exista, boala sa chiar exista. Banii nu prea exista inca, nu toata suma exorbitanta necesara. Dar pic cu pic, ii strangem noi.
De luni de zile s-a mobilizat toata suflarea mamiceasca din blogosfera. Se scrie despre el, se doneaza, se vand haine, slinguri, jucarii si te miri ce. Si tot n-ajunge inca. N-ajunge, pentru ca e mai comod si mai simplu sa dai un like decat un ban si pentru ca miriada de campanii de salvat potcoavele cailor verzi de pe pereti ne-a desensibilizat. Am patit ca in Petrica si Lupul, am asurzit la aproape toate strigatele de ajutor, preferand sa presupunem, prudent, ca-s toate tepe si falsuri.

S-a implicat si mass-media, cateva televiziuni prezentandu-i cazul.
Si timp de o saptamana, intre 10 si 16, puteti suna la 848 sa donati 2E.

Nu ma pot pune in locul mamei lui Bibi. Ametesc numai cat incerc, ca atunci cand ti-e frica de inaltime si vrei sa arunci o privire intr-un hau imens. Ti se taie genunchii numai cat vrei sa desprinzi mana de pe balustrada. Asa si mie, mi se inmoaie si glas si genunchi si mi se inchirceste inima intr-un nod dureros de cate ori ma uit la copilul meu. Sanatos tun. De cate ori ma gandesc ce sansa nepretuita se ascunde in banala noastra normalitate.

Si pe langa durerea din suflet si drama reala, sa iti mai amarasca viata si neputinta, chinul de a depinde de o mie si unul de nimeni, de necunoscuti, care poate ca suna, poate ca nu, poate te cred, poate ca nu, poate iti dau tie cei 2E , poate isi iau 2 gogosi, poate le e lene, poate nu, poate telefonul e la incarcat, poate il deschid.

Si timpul sa se scurga asa, hotarat si crud, tic tac tic tac tic tac, si tu sa SPERI ca poate cativa din sutele de mii care citesc despre tine sau care iti vad copilul la televizor vor crede, vor intelege macar un dram din gravitatea situatiei.

Si ghici ce, nici n-a trecut bine o zi de la inceperea campaniei ca a trebuit sa apareti voi, ma cacaciosilor. Sa te intrebi da de unde atatia bani, si parintii, ce fac parintii, aia nu strang? Si daca nu-i nici o drama si e doar vreo teapa caci uite, ta-su lucra nu stiu unde in Constanta, deci daca or fi de fapt niste imbuibati putred de bogati care cine stie ce averi strang pe credulitatea noastra?

Da, ma, fix asa o fi. Bine ca stai tu de veghe, strajer internautic, si observi intre doua poze cu chiloti de plasa si un banc rasuflat din '95 ca daca si cu parca era sa fim trasi in piept de o amarata cu copilul bolnav de leucemie. Aici ne stateau noua toate gaurile din buget si toate tepele din ultimii ani.
Trata-te-ai din banii de blog, cacanarule.

2 comments:

  1. iti multumesc pentru postul asta:)

    ReplyDelete
  2. cu strajerul si a lui consoarta de cacat m-am balicarit si eu acum cev avreme cand s-au trezit ei sa ne spuna ca putem trai bine merci din alocatia taiata de basescu ca si-asa stam pe spinarea lor 2 ani sa ne crestem copiii.Cel mai tare insa mi-a placut ca am suparat-o rau pe chiara aia de nevasta-sa incat mi-a blocat total accesul la blogul ei de pe IP-ul asta ( casi cum numai un Ip as putea eu sa folosesc daca as vrea s-o muiesc mai departe...).Astia sunt sociopati ( ambii ) si merita un mare IGNORE. Atat1
    Tie, multe felicitari pentru stilul criminal si pentru uorul nebun cu care scrii.
    Sarbatori luminate si imbelsugate !

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)