09 November 2007

Nevasta ideala

Inteleg perfect de ce realul ideal feminin e asa cum e. Si eu daca as fi barbat n-as avea-o ca ideal feminin pe marie Curie - decat daca dracu stie ce as fi patit printre eprubete cand as fi fost mic.

Lasandu-i deoparte si pe zgarcitii care declara ca ei vor o femeie barbatoasa bussiness-style (= "pay your own goddam bills and eventually take a look at mine as well") ajungem la un ideal impartasit de majoritate, dupa cum urmeaza:

La fizic parerile si gusturile sunt impartite. Unii vor plete negre pe perne albe, altii vor suvite de soare, unii vor declara extaziati ca ochii albastri sunt cei mai cei altii ca nu se poate perfectiune fara picioare lungi si asa mai departe.

Dar mai toti isi vor dori, public sau in gand, ca femeia lor sa aiba par lung. Asta e una la mana. Lung in sensul de mai jos de linia maxilarului barem. Un foarte mic procent prefera doamnele tunse periuta si de obicei nu tunsoarea in sine decide ci anumite trasaturi foarte dulci sau fragile ce contrabalanseaza cu scalpul agresiv afisat. Ex: Natalie Portman.

Si indiferent de negatiile si juramintele indarjite "nu mami! mi se pare ca arata ca niste vaci!sunt gretoase, asta nu e stilul meu!" mai toti barbatii isi doresc ca jumatatea lor (o doamne ce desuet si fals suna asta) sa aiba sani pornind barim de la cupa B in sus.
Apoi talie. Iar talia implica si existenta unor solduri care sa o puna in valoare. Si mai nasol e ca nu prea ai ce face la capitolul asta adica in afara de japoneze nu stiu cine mai poarta chiloti push-up cu pernute.

Nevasta tre sa fie neteda - a se citi ne-paroasa - si moale. Trebuie sa fie gata sa sparga muntii ca sa ajunga la tine dar sa fie incapabila sa te atinga cu un fulg. Trebuie sa gateasca din placere si pentru tine, nu pentru ca poate ar hali si ea ceva in ziua aceea. Trebuie sa dispretuiasca restaurantele si iesitul un oras , considerandu-le drept o jignire adusa virtutilor ei casnice. Adusa totusi in oras, nevasta adevarata va declara la un moment dat printre dinti "gogosari din astia stiu si eu sa fac da de trei ori mai buni! si ciorba asta e o mizerie. sa vii la mine acasa daca vrei mancare ca lumea!"

Nevasta ideala nu are ciclu, par pe picioare, dureri in timpul sarcinii sau la nastere, boli stomacale, probleme cu banii, depresii, vise proprii care contravin viselor comune, lipsa de chef, lene. Sau are dar si le tine pentru ea acolo, departe de vazul lumii iar daca sunt intuite sau gasite din greseala trebuie negate si ascunse si mai abil pe viitor.

In schimb va manifesta o vie ingrijorare si un interes sustinut la problemele de sanatate ale sotului, ascultand fara sa clipeasca detaliile cele mai scabroase cu putinta ("si dupa ai am facut verde sa mor io, da tot subtire asa ce zici mami o fi de la pireu?") sau intrand in investigatii pseudomedicale cu gratia unei gheise ("cred ca iar mi-a iesit un furuncul da nu pot sa ma intorc poti sa te uiti tu" "auzi cred ca mi-a picat plomba?")

Nevasta ideala te adora din cap pana in picioare. In ochii ei esti un leu fioros, un taur supradimensionat, un intelept, un vizionar. E si mioapa asa ca mereu vede vreo 8 cm in plus acolo unde numai tu (lol) stii ca nu-s.

Nevasta ideala termina inainte sa incepi tu.

Nevasta adevarata umbla pe tocuri stiletto de la 8 dimineata, sta 8 ore la birou, alearga sprintena sa faca piata in aceleasi tocuri, conduce / merge spre casa tot in aceleasi tocuri si la sfarsit ti-o si trage tot in aceleasi tocuri. Si nu, n-o dor picioarele pentru ca probabil ma-sa avea tocuri cand a conceput-o deci pentru ea e natural.

Ma rog cred ca as putea sa ma intind pe 6 pagini. In concluzie, nevasta ideala e mai prostuta decat tine, mai slabuta decat tine, are sani are solduri e blanda atenta protectoare gateste spala calca maseaza cauta de bube si te vede drept cel mai cel de pe intregul pamant.

Cu alte cuvinte nevasta ideala e ca o mama pe care poti s-o futi.

8 comments:

  1. Ba deloc... adica nevasta ideala *nu* trebuie sa fie ca o mama! Cine dracu isi mai doreste o mama cind are deja una???

    Si nici la chestia cu sinii nu-s de acord. Nu trebuie sa fie mari, ci sa arate misto :)) Dar ma rog, sinii sint una din obsesiile feminine, alaturi de culoarea parului si latimea soldurilor.....

    ReplyDelete
  2. Dunno dude, I just sum it up from what I hear / see / read

    ReplyDelete
  3. Asta cu mama pe care poti s-o futi e luata dintr-un clasic in viata :)

    ReplyDelete
  4. nu mai victimiza femeile in halu asta :)
    pe scurt, idealul feminin este sinead o'connor. ca sa ti-o retez pe aia cu pletele in vant.

    ReplyDelete
  5. Nevasta ideala e femeia care e cu tine si ar vrea sa iti fie nevasta.

    Dupa ce ajunge ce vrea e alta poveste.

    ReplyDelete
  6. loloaie, teai certat cu consortu bre de esti asa pornita?
    miemi place fetele cu tzatze mici sa stii...

    ReplyDelete
  7. Goooooddd, cata dreptate ai!!!

    ReplyDelete
  8. deci,nu ma pot abtine=)))..felicitari..mare dreptate si subtilitate si multa ironie..ti a iesit din nou..bv u.tine o tot asa..;)

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)