Daca esti un celibatar tanar si viguros, ploaia e foarte faina. In timpul liber, cand ploua, poti sa:
- bei ca porcul si sa joci carti intr-un nor de fum (sau nu)
- exersezi sub plapuma primii pasi intru intemeierea unei familii, alaturi de persoana iubita (sau si de unul singur, dar nu prea are haz)
- stai infofolit si sa citesti o carte
- dormi
- bei un ceai si sa te uiti la 5 sezoane de seriale unul dupa altul
E, dar cand ai copii, toate activitatile astea sunt ceva mai greu de pus in practica. Mai ales daca toarna maruntel de zile intregi. Unde sa te duci? Cat sa dardai pe afara?
Pe noi ne-a rezolvat ieri Gena, luandu-ne intr-o expeditie cu duba prin cartier. Gena oricum are un fel de regat magic in poarta casei, care se cheama garaj. E un fel de Mecca pentru orice baietel, intre 2 si 72 de ani. Masini, scule, piese, chestii, surubareli.
Apropos, am constata prin observatie directa ca sindromul Dorel nu are varsta. Oriunde va exista una bucata mascul care va surubari ceva, acesta va atrage imediat minim 2 alte bucatele masculi care vor adopta imeiat postura de observator - maini in buzunar, foit dreapta stanga, si care isi vor prezenta aportul nebanuit de important la solutionarea problemei punand 10001 de intrebari sau dand indicatii pretioase. Jur, oriunde. oriunde. Ca-i masina, ca-i asamblat dulap, ca-i pus gresie, ca-i sapat de sant. Indiferent daca sunt academicieni sau muncitori cu ziua, formula se confirma de fiecare data. Fiul meu a avut primele manifestari ale sinromului Dorel undeva pe la 2 ani. Ne plimbam pe o strada din cartier, cand am observat binecunoscuta formatiune macro-celulara: nucleul era o Dacie, care avea un fel de izotop adica proprietarul, care mesterea la ea nadusit tot, si cam toata floarea cea vestita a barbatiei strazii adunata in jurul sau, cu mainile in buzunar. Ce face fiu-meu? Atras de o forta nevazuta, lasa balta bicicleta si tot, se indreapta cu pasi marunti spre Dacie, isi face loc - i se face loc! -printre ceilalti si se incorporeaza in membrana celulara, evident, cu mainile in buzunar.
Mai exista si unele proiecte in care sindromul Dorel e descurajat, deoarece se doreste implicarea activa a tuturor participantilor. Si despre unul din aceste proiecte, adresat copiilor cu varste intre 9 si 14 ani, mi-a scris Joe, careia ii multumesc. Ia sa va citez din mailul dumisale;
Este vorba despre un laborator mobil (sub forma unui microbuz) care va circula in toata tara aducind programe de educatie experientiala tututor scolilor, dar mai ales copiilor in situatii defavorizate. Practic, este un bus interactiv dotat cu multe gadgeturi, de la ustensile manuale (ciocan, fierastrau, etc) pina la ustenstile electrice cu ajutorul caruia copiii vor invata sa construiasca lucruri/ meserii.
Ikedoo Mobilul va fi lansat oficial pe 18 octombrie, la Plaza Mall, in cadrul unui eveniment in care apx. 200 de copii- parinti vor construi un OZN de 11 metri diametru.
Participarea este gratuita, pe baza de preinscriere (http://lab.ikedoo.com/).
Deci. Ploua sau nu, aveti o optiune foarte faina, daca aveti copii care intra in grupa de varsta de mai sus. Adica ganditi-va, cum ar fi : ce-ai facut in weekend? eu am fost in mall. eu n-am facut nimic...eu am vazut un film...EU AM FACUT UN OZN!
Distractie placuta la Ikedoo va urez. Daca va iese OZNul, va rog frumos, in cazul in care se lanseaza pana in alegeri, pastrati-ne un loc la geam.
K.
0 comentarii:
Post a Comment