Dacă până de curând ne-am putut desfășura discuțiile oarecum liber, ici colo cenzurând părți de discurs excesiv de buruienoase, se pare că intrăm în epoca "ai grijă ce zici".
Nu numai că avem practic un mini reportofon după noi, care redă, imprecis dar destul de pe-aproape cam tot ce spunem, dar reportofonul, pe lângă înregistrat, mai și procesează.
În această ordine de idei, aș vrea și eu să știu cine i-a zis fiului meu că maimuțele mănâncă banane, pentru că nu știu exact de unde s-a inserat și un NUMAI în această afirmație logică, iar el nefiind maimuță nu mai vrea să pună gura pe fructul respectiv. Și nu de alta, dar erau unul din cele ....patru? fructe pe care le mănâncă, și fix cel mai hrănitor.
Cât despre cenzură, trebuie să strângem cureaua și să revizuim amplu vocabularul.
Azi s-a trezit, m-a privit în ochi cu ochii lui de heruvim, conturați de gene lungi și întoarse, mi-a zis bună mama, apoi cu aceeași voce subțirică, a inocenței și a copilăriei fără de prihană, mi-a zis, arătând acuzator cu degețelul spre pat:
- A pișat.
- Ha?
- A pișat aici.
- !!!
- Un pic.
Cumva degeaba zici de o sută de ori pipi, dacă zici de 2 ori pișat, ăla se lipește. Mda, fucking great. Ăăăă, adică minunat. Minunat și-atât.
Nu neaparat. A mea in loc de "ce-ai facut" zice la fel de inocent "ce-ai f**ut", spre inverzirea instantanee a audientei...parinti included, ofcors.
ReplyDeleteOhohoho! Cand a mea incepuse sa vorbeasca le stalcea bine de tot si a fost o perioada in care ne-am distrat la maxim cand invatase cuvantul fluture dar il pronunta futu-te.
ReplyDeleteIn rest, da, asa e, aude ceva porcos odata si apoi reproduce. Din ce am studiat, pe langa abtinere (si nu e suficient deoarece poate sa auda de la altii cuvinte "interzise") functioneaza metoda de a nu te alarma/exagera cand le spune. Nu te ingrozesti, nici nu te distrezi (poate doar prima oara) si ii spui ca acela e un cuvant urat pe care trebuie sa nu il spunem ca sa nu se supere alti oameni pe noi (de exemplu).
Daca te alarmezi sau te distrezi prea tare, il va folosi constant pentru a capta atentia (a ta sau a altora). Nu stiu daca si mai bine ar fi sa ignori total. Eu merg pe varianta comunicare, tot timpul imi argumentez opiniile si cererile.