13 February 2013

Copilul din Oglinda

Eu o cunosc pe Mihaela Vasilescu de la niste evenimente mamicesti unde m-am strecurat si eu, cu cupilu' din dotare. De fapt, acolo am vazut-o doar. De cunoscut am cunoscut-o cu ocazia cazului invatatoarei de la Iorga. Atunci m-a contactat, m-a incurajat si mi s-a alaturat in eforturi.
M-au intrebat mai multi pe atunci cu ce ma aleg dupa ce se duce tot tambalaul asta si n-am stiut pe moment ce sa raspund, decat "cu nimic", si inca plina de mandrie. Uite ca am mintit fara sa stiu, m-am ales totusi cu ceva: cu multi oameni valorosi, mai scoliti, mai destepti, mai bogati sufleteste sau intelectual decat majoritatea. Care au venit la mine si mi-au zis "bravo, ba. ne place de tine. chipintaci." Si uite asa mi-am facut prieteni noi si cunostinte bune.

Eu va scriu acum despre Mihaela ca sa va invit sa aruncati un ochi la unul din atelierele pe care le sustine ea.
Mihaela e  psiholog, cu 6 ani de formare în psihoterapie plenară sub îndrumarea EEPSSA şi a coordonat grupuri de dezvoltare personală prin arta pentru copii. La care, apropos, ma voi duce si eu imediat ce Fatzuca prinde un vag respect fata de materialele didactice; momentan mananca plastilina si bea apa de acuarele. Halal cultura.
Colega ei, Iuliana, este de asemenea clinician si a lucrat cu grupuri de copii cu probleme de comportament.

Atelierul asta la care ne invita pe toti este insa destinat adultilor. Mie, tie, tuturor.
Porneste de la incercarea de a urmari si de a recunoaste (in special fata de sine) posibile lipsuri afective dintr-o copilarie mai putin roz bonbon decat cele din filme, pentru a vindeca anumite tare si carente de comunicare sau afectivitate ale adultului de astazi. Iata aici si prezentarea evenimentului, descrisa de organizatoare.
De asemenea, linkul de pe FB al evenimentului.
https://www.facebook.com/events/539550822756021/

Disclaimer: nu sunt platita, desi am auzit ca una din ele gateste bine si i-am pus gand rau la niste sarmale. Dar va asigur ca ce e mai sus e opinia mea cat poate fi ea de sincera si de obiectiva. Scriu de 10 ani de zile, stiti ca je ne mange pas trop de caca.

De-a lungul vieţii, fiinţa umană se dezvoltă şi se schimbă, parcurgand şase etape: trei etape de la concepere până la finele adolescenţei, şi trei de la finele adolescenţei până la vârsta adultă târzie. Cele din urmă oglindesc în mod fidel parcursul primelor etape, iar fiecare pereche descrie unul dintre cele trei cadre de viaţă – solitar, cuplu, social. 
O conditie necesara pentru parcurgerea optimă a acestor etape, şi devenirea noastră ca adulţi securizaţi este satisfacerea nevoilor neuro-biologice si psiho-sociale specifice.
Nevoia de ataşament este primordială pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului şi principalul factor în îndeplinirea celorlalte nevoi. Fiecare dintre noi dezvoltam un anumit „model de atasament”. Nevoia de atasament este permanentă în copilărie şi este cea mai importantă în primii trei ani de viaţă. În această etapă, în relaţie cu cei care ne îngrijesc, se conturează modelul de atașament al fiecăruia dintre noi.
Prin satisfacerea acestei nevoi, copilul îşi dezvoltă abilitatea de a reacţiona şi răspunde la dragostea ce i se oferă. Specificul relaţiilor pe care o persoană adultă le stabileşte cu colegii, cu prietenii şi cu propria familie depinde de măsura în care va fi satisfacută această nevoie în copilărie. Dacă ataşamentul a fost unul securizant, suntem acum adulţi siguri, puternici, capabili să construim relații confortabile și echitabile cu cei din jur. Cei care nu au beneficiat de un ataşament pozitiv, se regăsesc la vârstă adultă neavând încredere în sine şi nici în ceilalţi, evitând intimitatea şi apropierea şi indiferent de ceea ce viaţa le oferă, simţindu-se singuri şi neîmpliniţi. Aceştia, chiar în încercarea raţională şi perseverentă de a crea relații se lovesc de tot felul de piedici care, în final, îi pot face să eşueze.
Vestea bună este că există solutii pentru toate aceste probleme. Pentru a afla care este soluţia la dificultăţile de relaţionare cu copilul, cu partenerul, cu şeful ori cu colegii, vă propunem un grup ce are ca scop armonizarea acestor relații și unde veţi avea oportunitatea, pe parcursul celor 4 întâlniri:
- Să conştientizaţi modul în care vă percepeţi şi modul în care relaţionaţi cu voi înşivă dar şi cu ceilalţi;
- Să intraţi în contact cu propriile emoţii şi să învăţaţi să le recunoaşteţi și să le gestionați;
- Să vă menţineţi propria stabilitate fizică şi emoţională;
- Să vă dezvoltaţi echilibrul corporal, încrederea şi respectul de sine;
- Să vă dezvoltaţi încrederea în ceilalţi;
- Să depistaţi şi să amelioraţi dificultăţile de relaţionare cu ceilalţi.

Atelier I: Copilul cu corp de adult
Cum vedeam lumea când eram copil? Conștientizând felul în care eu mă raportez la lume voi avea o înţelegere mai bună asupra relațiilor pe care le am cu ceilalți.
Teme abordate:
Cele şase etape de evoluţie
Interconectarea celor şase etape şi identificarea problematicilor personale.
Propunerea soluţiilor de ameliorare

Atelier II: Corpul – grilă de lectură
Expresia corporală. Primele trei etape de dezvoltare se remarcă printr-o permanentă şi spectaculoasă schimbare corporală. Achiziţiile psihice şi emoţionale din aceste etape îşi găsesc corespondent în corporalitate şi în acelaşi timp evenimentele ce marchează existenţa, vor lăsa o amprentă la nivel corporal.
Teme abordate:
Rolul şi importanţa terapiilor corporale în lucrul cu sine şi implicit în cunoaşterea de sine.


Atelier III: Logica emoţiilor
Teme abordate:
Cele 5 emoţii de bază, cum apar, ce reacţii determină, cum le recunoaştem, soluţii pentru a le gestiona

Atelier IV: Fizic apropiat şi emoţional deschis – a fi deschis emoţional şi fizic apropiat este esenţial pentru fericirea şi sănătatea noastră fizică şi psihică.
Teme abordate:
Deschiderea emoţională şi proximitatea fizică.

Cui ne adresam: adulţilor interesaţi de armonizarea şi ameliorarea relaţiilor pe care le stabilesc cu toţi cei din jur, fie ei copii, partener, colegi, şefi.
Locatia: Bucuresti (zona centrală, adresa va fi comunicată în momentul formării grupului)
Participanti: 8-10
Frecventa: la două săptămâni
Durata: 3 ore
Costul: 70 lei / atelier
250 lei / modul (4 ateliere)
Detalii si inscrieri: Grupul va începe în săptămâna 4 – 10 martie, în funcţie de ocuparea locurilor şi de preferinţa participanţilor pentru o anume zi/interval orar.
Grupul este deschis în toate etapele către orice persoană interesată; Pentru atingerea potențialului maxim de dezvoltare a relațiilor recomandăm participarea la toate cele 4 ateliere.

Pentru buna organizare a atelierelor vă rugăm să vă rezervați din timp (preferabil până pe 1 martie) unul din cele 8-10 locuri disponibile.
Date de contact:
Psiholog Clinician Iuliana Condrea – tel. 0741.022.920
Psiholog Mihaela Vasilescu – tel. 0755.058.085 

0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)