Pages - Menu

20 October 2014

Cugetari de cursant auto

1. Eu n-am vazut in viata mea toate semnalele politistului. In viata reala, politistii pe care i-am vazut eu, fac doua semne mari si late: Ho, bre! exprimate elocvent ba printr-un brat ba prin altele, cu palmele intinse spre ala care trebuie sa se opreasca, si Hai vasile, nu dormi!, iarasi, agitat frenetic din mana + suflat isteric in fluierici.

2. Nici biciclisti sa faca atatea semne nu am vazut. Am vazut multi facand semne cu degetele mijlocii, antebrat flexat + cealalta mana in cruce, pumni agitati in aer si degete duse intrebator la tampla. Singurul semnal vag asemanator cu draciile astea din chestionare e cand vor sa o ia intr-o parte su in alta, si uneori, doar uneori falfaie dintr-o mana in directia in care incearca sa ajunga. De cele mai multe ori o taie insa direct de-a curmezisul,pe principiul Yolo, ocazie cu care semnalele de mai sus sunt preluate de ceilalti participanti la trafic + claxoane.

3. Mare parte din intrebarile de mecanica nu prea isi gasesc aplicabilitatea practica. Posibil sa fie de pe vremea cand tot ce-ti trebuia sa repari masina era un ciorap Adesgo, o surubelnita si ceva de pus pe jos, sa nu te murdaresti pe spinare. Dar in zilele noastre, de obicei, cand ridici capota gasesti o mare carcasa de plastic si un sigiliu, care transmit impreuna mesajul din partea constructorului: BOULE, NU PUNE MANA! DU-TE LA SERVICE. Deci in cazul multor intrebari din mecanica, e fix ca in scenetele Divertis (din vremurile lor bune), cu Stii, si la ce-ti ajuta ca stii.

4. Conducerea preventiva este foarte importanta, si bine-ar fi sa ne-o insusim cu totii. Insa m-am zgaltait de ras de cate ori am completat chestionare din categoria aceasta. Pentru ca sunt cam asa:
Au o intrebare, sau propun un caz, o situatie, apoi au cele 3 variante:
1. Captain Fckin Obvious
2. Are you really brainless?
3. Charles Manson, is that you?

Acum na, daca mi-ar pica vreo 3 macar asa, ar fi fain.
Ma duc sa mai fac chestionare, printre picaturi. Spor tuturor.

3 comments:

  1. asa, asa, la creieri incinsi, nu la distractie! :)))

    ReplyDelete
  2. Fac pariu că nici agenții de circulatie nu știu toate semnele alea din cărți. Cât despre mecanică cred că scopul e să te determine să înveți puțin despre funcționarea unei mașini. Am o teorie că nu poți fi un șofer bun dacă nu vizualizezi măcar simplist legătura dintre rezervor, motor, ambreiaj, cutie de viteze și felul în care sunt controlate de pedale.

    ReplyDelete
  3. Unii agenti de circulatie fac semnele alea asa degajat de nu esti sigur daca vor sa opresti sau doar si0au aranjat camasa.

    ReplyDelete