Pages - Menu

25 February 2014

Diverse


* Cand o vad pe Timosenko brusc inviata in scaunul cu rotile, strigand din mijlocul revolutionarilor, imi aduc aminte de Iliescu cu FSN-ul lui cu tot.



* Pe de alta parte, nu vad cum va renunta Rusia la Ucraina, la accesul flotei, la amplasarea in sine a Ucrainei pe harta.
Habar nu am ce se va intampla. Un razboi civil? Un razboi rece? Unul la cald?
Ma intreb ce se va intampla si cu noi, mai ales ca...

* Avem de ales intre Ponta si Antonescu anul asta?
Ultima data cand am atins asemenea culmi negative a fost cand ne-au pus sa alegem intre Iliescu si Vadim. De un sfert de veac tot votam sa nu iasa boul mai mare. Am implinit deja 25 de ani de intuneric. I-am zis in toate felurile, i-am zis sacrificiu, tranzitie, reforma, integrare, criza. Aiurea. E bezna. Bezna ca-n beci.


* Marea mea frica din toate timpurile e probabil ridicola si exemplifica elocvent nivelul meu redus de intelegere al scenei sociopolitice. Mai precis, mi-e groaza ca imbecilii astia or sa futa totul in asa hal incat o sa zburam din UE cu totul. Ca o sa ajungem un fel de gulag in care ne-am batut singuri parii la gard. Diversi cu care mi-am impartasit panicile m-au reasigurat ca:

 - nu e asa simplu sa iesi din UE
- si de altfel, daca iesim, trebuie sa dam banii inapoi, ceea ce nu se va intampla

* Citez Hotnews:

"Directiva privind punerea sub sechestru si confiscarea bunurilor provenite din infractiuni, al carei raportor este europarlamentarul Monica Macovei, a fost adoptata cu o larga majoritate de voturi de Parlamentul European: 631 de voturi pentru. Transpunerea Directivei este obligatorie pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. "

 Care dintre voi n-ar sta 6 ani la inchisoare (dintre care 2 redusi pt buna purtare, vreo 1 prin spital pe diverse motive medicale, inca unul pentru nu stiu ce) pentru, sa zicem, 2 mld E? sau chiar si 5 ml E.
Eu una da.
Pana la urma marea majoritate a clasei active din Romania supravietuieste in conditii mult mai precare decat cele asigurate de penitenciar. Privarea de libertate? Care libertate?
Efectiv , in contextul legislativ actual, e cat se poate de rentabil, profitabil, sa furi cat poti, de unde poti. Numai sa furi mult, asta ar fi absolut singura clauza de mentionat. Daca stai pentru o sacosa cu pere, parca nu prea merita. Dar daca ai sta pentru mai multi bani decat ai putea vreodata obtine muncind in 5 vieti? Care bani oricum te asteapta cand iesi de acolo? De ce nu.

* tot legat de asta - despre modificarea cadrului legislativ actual in favoarea infractorului. Presupunand ca firma X da un tun de cateva sute de mii de euro si dispare, chiar gasita, nu risca altceva in afara de amenda. Care amenda are o limita chiar rezonabila. De fapt, in contextul actual, nici macar amenda nu mai e. E impozit pe profit.










No comments:

Post a Comment