Pages - Menu

07 September 2016

”Cea mai bogată mămică”

Mult în urma știrilor și siteurilor, am auzit și eu de ”mămica” (fenomenal cum orice medic, jurist, specialist, etc, dacă e bărbat și are copii rămâne medic, jurist, whatever, dacă e femeie devine ”mămică”) cu 35k euro / lună concediu îngrijire copil. Adică 85% din venitul său din anii de dinainte. în care a fost impozitată conform legii.

Femeia aia a plătit la taxe cât n-o să ajungeți vreodată voi să plătiți. Serios. Nici eu, nici voi.
E în dezbatere un proiect de lege în urma căruia contribuțiile plătite de angajat se vor ridica la 21%. Totul e în procente. Dacă ar fi ”să ne dea la toți la fel”, această mantră a imbecilității cerșitoare, ar trebui să și contribuim toți la fel. Din 16 milioane de ”să ne dea la toți”, acești ”toți” sunt susținuți în sistemul de sănătate, așa paradit cum o fi el, învățământ, etc, de contribuțiile sociale a vreo 2 milioane populație activă.

ACTIVĂ.



ACTIVĂ, bă.


2 comments:

  1. Stai oleacă; spre deosebire de indemnizație, care reprezintă 85% din salariu, contribuția CAS e limitată la cinci salarii medii. Ceva pute aici, și nu pute la mămică, ci la lege.

    ReplyDelete
  2. Si asta e pb unei legi heirupiste, da.
    Anume - CAS specifica, sa zicem acei 21% viitori, dar si un plafon.
    Indemnizatia specifica 85% si eliminarea plafonului.

    Din nou, nu vad cum ar fi asta pb "mamicii" care apparently e tatic. Exceptand daca el si-a scris, votat si promulgat singur ambele legi.

    ReplyDelete