16 October 2014

Draga Alex

Nu stiu daca mai aveti timp si de asa ceva, probabil ca nu, dar noi ne-am apucat sa ii scriem lui Alex emailuri. Si sa-i dam - daca nu ne ramolim si uitam complet - sa citeasca cica la 18 ani. Posibil mai devreme. Poate vreti si voi sa faceti asta. Ideea nu e nici originala, nici noua. Dar noua ne place.

Uite una mai veche :)

Draga Alex,

Sunt eu, mama ta. La ora la care citesti aceste randuri, probabil esti mare.
Probabil ai barba, probabil ma uit cam in sus la tine. Probabil esti foarte des imbufnat si neinteles de limitele noastre perimate. Probabil deja ai prieteni, probabil deja te gandesti cum va fi sa stai la casa ta si-ti imaginezi cat de fain va fi sa ti le asezi pe toate cum vrei tu. Mi-e foarte greu sa mi te imaginez asa.
Pentru ca, vezi tu, draga Alex, acum esti mic. Ai aproape 100 cm inaltime si vreo 12 kilograme. Nu cred ca te vei mai tine minte peste 15 ani, posibil nici memoria noastra sa nu mai fie atat de stralucita peste timp. Te rugam sa ne ierti cand vom uita ba una ba alta, ba ca ti-am promis nu stiu ce concert, ba ca trebuia sa te ducem nu stiu unde. Un lucru sigur nu vom uita - te iubim.

Acum, cum spuneam, esti mititel. Ai ochi mari si gene lungi de la taica-tu. Esti un copil foarte bun, un omulet tare cumsecade. Esti sociabil, zambesti des, esti afectuos si intelegator.
Sper din tot sufletul ca aceste randuri sa fie citite de un Alex fie carnivor fie vegetarian, cum vei vrea tu, mama, dar cu o dieta cat de cat diversificata. Acum probabil iti dai peste cap ochii aia frumosi, pentru ca da, tot nu sunt multumita de cum mananci. Mananci fix 4 chestii
- oua
- lapte
- cartofi
- dulciuri - pe care incercam din rasputeri sa ti le minimizam. Mai ai ceva dinti prin gura? Atunci inseamna ca am reusit.

Mai gusti si fructe, de ce sa mint, cirese, pepeni, uneori banane, mai scapi si cate un iaurt.

Esti prietenos si dulce. Incerci sa-ti faci prieteni si iti iese. Momentan iti plac nespus fetele, in special alea mai frumoase. Si mai mari.
Acum vreo luna te-am luat cu taica-tu la vazut case. Ne-a intampinat o agenta imobiliara desprinsa parca din Playboy - probabil esti destul de mare acum sa stii si ce-i ala. Ai fluturat din gene la ea continuu si ai fost tot un ranjet si-o fandoseala. Te inteleg. In timp, vei invata - poate si de la taica-tu - sa fii nitel mai discret cu admiratia, dar sper sa-ti pastrezi intacta disponibilitatea spre flirt.

Tinem foarte mult la tine. Probabil in acesti 15 ani ne vom certa de o zeci de ori, vor fi sute de usi trantite, mii de vorbe aruncate greu si in graba. Dar sa stii ca suntem foarte incantati de tine si de cat de frumoasa e viata noastra de cand ai aparut. Nici inainte nu era rea, dar acum e grozava.

Noua ne-a venit ideea asta cu mailul abia dupa mai bine de trei ani de cand esti cu noi. Asa ca incerc sa recuperez trimitandu-ti niste poze.

Poza aia in care stai incruntat si pumnisorii stransi e de pe la 3 zile de viata. Eu eram chiauna si beata de fericire. Tu erai mititel si cam chinuit de lumina prea cruda, de mainile prea mari. Aveau un trupusor moale, cu oase insesizabile, si ochi aposi, de lapte. Aveai cele mai frumoase unghii.

Momentan esti un baietel fericit - zicem noi - si plin de initiative care ne includ. Iti suntem recunoscatori, desi uneori parem plictisiti si ne eschivam. E inertia egoismului, crede-ne. Ma bucur foarte mult sa-mi petrec timpul cu tine. Mai ales ca, daca ma gandesc bine, cand vei citi tu mailul asta, ai face orice numai nu sa-ti petreci o zi intreaga cu ma-ta. Ei bine, acum e invers. Acum stai pe langa noi si vrei sa imparti orice descoperire si orice mica bucurie cu noi. Iti multumim. Uitasem ce faine sunt ghindele, cat de fascinanti sunt carabusii chiar nu stiam, uitasem si cat de faina e o calatorie cu metroul, cat de emotionant e sa vezi soarele, cat de absolut spectaculoasa e o macara. Poate ca si tu ai uitat deja. Poate-ti amintesti, cu ocazia asta.

Ai inceput sa inveti sa inoti si te descurci excelent. Iti plac masinile, dinozaurii, macaralele si trenurile. Ai maini calde si mici. Ai un zambet foarte frumos. Ai glumele tale mici si fragede, la care razi chicotit. Stii sa ierti. Sper sa mai stii si peste 15 ani, presimt ca vom avea nevoie.

Ai o ingrijitoare la cresa pe care o iubesti mult. O cheama Alina si e o tigancusa calda, intelegatoare, mamoasa. Sper sa nu fii rasist. Noi nu suntem.
Mai ai si pe Maria T[...] la cresa, pe care o placi mult in pofida faptului ca mi-o parasti des pe acasa ca te tot pocneste. N-o mai tii minte pe Maria [...], asa e? Uite, iti spun eu cum e: e un bumb de fetita cu nas minuscul, par blond si ochi albastri. Imi vine s-o mananc si s-o strang de gat concomitent. Probabil vei avea si tu aceleasi sentimente amestecate fata de diverse fete. Propun sa nu le strangi de gat totusi.

Iti place la scoala? Am reusit sa te ferim de partile rele ? Am reusit sa iti explicam ca nu ne pasa de note? Cel putin asa am decis noi de pe acum, ca nu nota conteaza cat sa iti placa sa afli, sa cunosti, sa te informezi, sa scotocesti, sa analizezi, sa pui sub semnul intrebarii, sa ai acea mirabila samanta a cunoasterii in tine. Stiu ca de multe ori scoala face absolut tot efortul sa ti-o ucida. Dar alteori ti-o creste. E ca o loterie cu oameni, sper ca ai nimerit unii oameni buni.

Cum a fost liceul? Oare scrii frumos sau urat? oare ai inclinat spre latura reala sau spre cea umana? Momentan scrii vreo doua cifre, numeri de zor si colorezi tot ce prinzi. Sa stii ca nu te-am pus noi.

Iti mai place inghetata? Iti mai plac oamenii? Atat de multe as vrea sa stiu despre tine, dragul meu.
Noi ne tot gandim la tine cu multa speranta. Speranta ca vei fi bine si fericit. Speranta ca vom reusi sa iti reamintim ca te iubim foarte mult, mai mult decat orice pe lumea asta, si ca desi poate nu te vom intelege - mai ales la 18 ani, ah, cine poate intelege un tanar de 18 ani? - putem trece si peste asta.

Eu cred ca voi fi cam panicoasa si closca. Te-am cicalit mult, asa e? Fac mult scandal cand nu raspunzi la telefon? Inca mai am scenarita cronica, mi te imaginez in cele mai negre cu putinta imprejurari, cand de fapt poate erai doar la o bere sau cine stie ce? Ma tem ca asta n-o sa-mi treaca.

Inchei aici. Probabil ai constatat deja ca maica-ta vorbeste cam mult. Trebuie sa-l compensez cumva pe taica-tu, intelegi, trebuie un echilibru in toate. El tace mult si surade cu ochii. Si tot gandeste,tot forfoteste in capul ala al lui si cand il intreb la ce se gandeste raspunde ca la nimic. Dar eu stiu ca atunci cand i se aprind ochii si lumineaza bland, se gandeste la tine.

Te iubesc mult,
Mama

0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)