25 April 2020

Două reviews - Gata de Gătit și Indivan

Asta e din categoria „țara arde și baba se piaptănă”. Cam așa. Țara arde și baba s-a săturat de gătit. Așa că am mai și comandat din când în când. Și am două reviewuri recente de făcut. O parte bună restricțiilor actuale este că majoritatea restaurantelor s-au orientat spre livrare, inclusiv la mine în cartierul meu cam mărginaș.

În fine, să purcedem.

Indivan

https://www.indivan.ro

Indivan se pare că era food truck înainte, dar nu din ăla cu trei mici și un langoș ci din ăla mai fancy, cu bucătărie indiană și bere artizanală. Iar acum livrează și în zona mea.

Prețurile sunt într-adevăr accesibile, nu zic. Nici comandă minimă nu au avut în zona mea, deci am scăpat ieftin, cu tot cu livrare, de grija unui prânz.

Am văzut că au o promoție de butter chicken 1+1 și mi-am amintit că asta era o rețetă pe care voiam de mult timp s-o încerc.

Paranteză: nu comand de obicei chestii pe care le pot face și eu cu un minim de alergătură și preparare. De exemplu ceafă cu cartofi. Dar când văd un fel care are în componență peste 8 ingrediente din care 6 proaspete, 2 exotice și 1 care se vinde doar dracu știe unde, chiar prefer să-l comand. Asta a fost cazul și cu butter chicken. Condimente indiene aveam eu ceva ceva, dar ghimbir proaspăt și mai nu știu ce nu.

Livrarea a fost promptă.

Butter chicken-ul a fost o dezamăgire. Ca să explic, felul ăsta de mâncare e niște pui într-un sos condimentat și foarte mătăsos, datorită untului. Care unt se folosește cu larghețe în acest preparat. Acu nu știu cât unt au pus Indivan, dar la mine a ajuns niște pui într-un sos apos, nelegat și lipsit de savoare. Da, ingredientele erau ele pe-acolo, ghimbir, ceapă și ceva curry, dar... ce să zic. Era niște pui plutind în zamă bej.

poze n-am făcut.

Gata de gătit

https://gatadegatit.ro/

Gata de gătit au avut un concept f drăguț cu care m-au agățat, anume mâncarea pregătită, asezonată, condimentată etc, iar tu unmai s-o pui în cuptor / tigaie pt ultimele 10-20-30 minute.

Asta mi-a surâs, pentru că eu și așa am mari îndoieli legate de livrat alimente, etc și contagiozitatea Covid. Mai precis. Ți se zice să umbli cu mănuși, să nu atingi nimic, să te ferești,  să te speli, dezinfectezi, etc. pentru că virusul e f persistent pe suprafețe.
OK, păi și mâncarea aia e. O suprafață pe care o bagi în gură.

Așa că ideea ca eu să fiu ultima care atinge alea și le sterilizează termic prin copt, prăjit etc mi-a surâs.

Am comandat așa de pe site

- Niște fripturi ribeye
- Cartofi Hasselback
- Vreo 2 sosuri
- Broccoli cu migdale și parmezan
- Morcovi caramelizați cu miere

De friptură zicea să o pun nițel în tigaie, restul la cuptor între 10 și 30j minute.

Acu... ce să zic. Să începem cu părțile bune.

Mâncarea e plină de originalitate și de savoare. Chiar te scoate din veșnicul pizza-ceafă-cartofi.
Livrarea a fost oarecum la limita superioară a intervalului de timp precizat.

Cine-a gătit chestiile astea știe și să gătească și să echilibreze și să aleagă. Se cunoaște asta. Porția îndestulătoare (carne + o garnitură) Însă mă tem că s-a gândit la un moment dat „lasă că nu știu ăștia să mănânce pe cât știu eu să gătesc”, deoarece am avut o parte de radio Erevan a meniului:

- ribeye steaks erau de fapt niște felii de pulpă. Which is fine I guess, dar zi-le tată „pulpă de vită”, om fi noi sărăcii dar ribeye chiar am mai mâncat la viața noastră.

- zicea că e maturat 2 zile în unt și rozmarin. carnea de vită maturată își schimbă culoarea. Untul se face pojghiță. La noi au ajuns trei felii proaspăt feliate trandafirii, cu ceva ulei de măsline și rozmarin (din belșug, proaspăt, nice) pe ele.


- porția de cartofi Hasselback conținea 3 cartofi cruzi, condimentați și unși cu ulei. Acu problema cu Hasselback e că dacă nu-s prefierți, o să dureze o veșnicie să se facă la cuptor și se mai și usucă. Zice pe site că până în 30 minute. A durat 40-50 min ca popa. La 30 miute condimentele se arseseră, iar cartofii erau cruzi în interior și rumeniți pe afară.

În schimb broccoli cu migdale și parmezan, morcovii și sosurile - un deliciu. Foarte fain făcuți, fără zgârcenie, cu migală, bine curățat totul, etc.
Si sosul Chimichurri foarte, foarte interesant si plin de savoare.Deci ce să zic, eu sper ca acest concept să prindă  și să le crească afacerea și odată cu ea și gradul de onestitate în prezentarea produselor. Că piață de desfacere ar fi, până sărăcim și noi ăștia vreo 2-3 clienți de bulă, iar talent e clar că există acolo.

1 comment:

  1. Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

    ReplyDelete

Facebook

Popular Posts

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (10) adoptie (2) AION (2) ajutor (10) alaptare (3) alimentatie (11) amintiri (17) animale (4) anotimpuri (4) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (6) Cai (1) caini (16) capot (1) carti (3) carti pentru copii (3) cărți traduse (4) coada-coada (1) concediu (6) concurs (3) condus (2) copii (71) coruptie (5) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (7) film (7) filme (3) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (3) gaming (3) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) Ioana Neagu (1) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (14) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) mașini (1) Mihai Ciobanu (1) music (18) nutritie (2) oameni (69) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) pisici (2) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (12) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scoala (1) școală (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) Spectra 9+ (1) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (6) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (85) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (8) wow (1) WTF (28) www.davidkinsella.com (1)